Elly Griffiths: Viimeinen leposija, 15 osa & Christina Larsson: M-Ryhmä, 1. osa

 

Toinen kirja lopettaa sarjan ja toinen aloittaa.

"Siellä on varmasti piilossa viktoriaaninen takanreunus tai jotain ihania kaakeleita..." Mutta kun Gary astui lähemmäs, vastassa on vain pimeäyttä. Avattu aukko huokuu kylmää, ja äkisti Gary tuntee naurettavaa pelkoa.

Elly Griffiths: Viimeinen leposija, 352 s. - 15. osa (päätösosa) Ruth Galloway -mysteeri -sarjaan -  suom. ilm. 2024 - The Last Remains 2023 - suomennos: Anna Kangasmaa - Storytelin äänikirja - kesto: 10t 36 min. - lukija: Krista Putkonen-Örn - Tammi

Sisältöteksti kustantajan sivuilta:

"Rakastettu dekkarisarja on valloittanut lukijansa rikosten, arkeologian ja ihmissuhteiden yhdistelmällä. 15. osassa tohtori Ruth Galloway kamppailee pelastaakseen murhasta epäillyn ystävänsä maineen.

Ruth Gallowayn elämässä puhaltavat muutoksen tuulet. Hän on vaarassa menettää työpaikkansa, ja suhde Nelsoniin on aivan uudenlaisella maaperällä. Murros sen kuin kiihtyy, kun remontoitavasta kahvilasta löytyy 20 vuotta sitten kadonneen naisen luuranko ja selviää, että Ruthin ystävä Cathbad liittyy naisen kuolemaan. Sitten Cathbad katoaa. Pakeniko druidi syyllisyyttään, vai onko hän karmeassa vaarassa? Kun tulilinjalle joutuvat ystävän maine ja kunnia mutta myös Ruthin tulevaisuus, on aika tehdä lopullisia päätöksiä. Saavatko Ruth ja Nelson vihdoin toisensa?"

No niin, nyt sarja loppui. Aloin olla jo hieman kyllästynyt, etenkin Ruthin ja Nelsonin suhteen jahkaamiseen. Kaikki muut osat olen lukenut, paitsi osat 13 ja 14, jotka jätin tahallani väliin. Päätin hypätä suoraan lopetusosaan saadakseni tietää saavatko Ruth ja Nelson toisensa vai eivät.

Dialogissa luvattoman paljon "sanoo" verbejä. Tämä ei ärsyttänyt paperikirjassa, mutta äänikirjassa kyllä. Onhan olemassa lukemattomia muita verbejä, joita voisi käyttää ko. sanan sijaan.

Huom! Uusi sarja tulossa-osiossa.

Lukija: Usein tämä lukija eläytyy dekkareissa aivan liikaa, onneksi ei nyt.

++++++++
Kirjailija:
Elly Griffths eli Domenica de Rosa, synt. 1963 Lontoossa.
Kirjailijasta tuli Elly Griffiths siinä vaiheessa kun hän kirjoitti esikoisdekkarinsa ja kirja-agentti sanoi Domenican tarvitsevan dekkarinimen, koska ristimänimi kuulosti liian taiteelliselta. Elly Griffiths on Domenican isoäidin nimi.

*********
Suomennetut teokset:
Ruth Galloway -mysteeri -sarja: Risteyskohdat 2017 - Januksen kivi - 2017 - Jyrkänteen reunalla 2018  - Käärmeen kirous 2018 -  Korppikuningas  2019 - Kadonneet ja kuolleet 2019 - Aavekentät 2020 - Siniviittainen nainen 2020 - Maan alla 2021 - Musta enkeli 2021 - Kivikehä 2022 - Lyhdynkantajat 2022 -  Yöhaukat 2023 - Lukittu huone 2023 - Viimeinen leposija 2024

 + Ruth Gallowayn joulu  2022 (joulutarina) 

Harbinder Kaur tutkii -sarja:
Muukalaisen päiväkirjat 2022 - Murhan käsikirjoitus 2024 - Särkyneen sydämen murhat 2024

Muukalaisen päiväkirjat, 1. osa

Tulossa: Uusi sarja Brightonin mysteerit: Taikatemppumurhat 1. osa - ilm. syyskuu 2024

Linkit niihin osiin joista on arvostelu eli kaksi ensimmäistä osaa puuttuu sekä osat 13 ja 14.

Lyhdynkantajat, 12. osa + Ruth Gallowayn joulu

Kivikehä, 11. osa

Musta enkeli 10. osa

Maan alla 9. osa

Siniviittainen nainen 8. osa

Aavekentät 7. osa

Kadonneet ja kuolleet 6. osa

Korppikuningas 5. osa

Käärmeen kirous 4. osa

Jyrkänteen reunalla 3. osa
-------

Nainen nyökkäsi, ja adrenaliini syöksähti hänen vereensä. Hän halusi pois. Heti. Hän halusi käynnistää suunnitelman. Hän odotti jo peliä ja jahtia. Lähtölaskenta oli alkanut.

Christina Larsson: M-ryhmä - 1. /6. osa M-ryhmä -sarjaan - suom. ilm. 2020 - Sektion M 1. - suomennos: Pirjo Lintuniemi - kansi: Nils Olsson - kesto: 5t 31 min - lukija: Karoliina Kudjoi - Word Audioo Publishing 2020

Esittelyteksti Storytelin sivulta:

"Jotkut ihmiset ansaitsevat rangaistuksen, toiset ansaitsevat kuolla. M-ryhmä on poliisin erikoisyksikkö, joka on perustettu ratkaisemaan erityisen monimutkaisia murhia. Kun Nora Feller pakotetaan jättämään työnsä poliisina Katrineholmissa, hän hakee paikkaa M-ryhmästä ja saa sen omaksikin yllätyksekseen. Vastaanotto tiimissä on hapanta, mutta Nora tuntee sentään jonkinlaista kumppanuutta profiloija Charlotte Victorinin kanssa. Noran ensimmäinen tapaus M-ryhmässä on poikkeuksellinen: Varbergin kunnanjohtaja löydetään raa’asti surmattuna Varbergin linnoituksen bastionista. Nora omaksuu nopeasti tehokkaana tunnetun tiimin järjestelmällisen työskentelytavan, mutta huomaa pian kaikenlaista omituista kollegojensa käyttäytymisessä. Ja miksi juuri hän sai paikan M-ryhmästä alun alkaenkaan? "

Olin kuuntelemassa Christina Larssonin haastattelua muutama vuosi sitten Tampereen kirjamessuilla ja tällöin kirjailijan dekkarit alkoivat kiinnostaa. Valitettavasti olen kuunnellut molemmista Larssonin sarjoista vain yhden osan, mutta olen painanut kirjat muistiini, jotta voin palata Nora Fellerin ja Ingrid Bergmanin pariin. Nämä ovat sellaisia perushyviä dekkareita. 

Lukija hyvä.

+++++++
Kirjailija
Christina Larsson, asuu Göteborgissa. Nykyään perheellä on kesämökki Haverdalissa, jossa he pitävät myös kesäravintolaa ja design-kauppaa.

Kirjailija kuvattu muutama vuosi sitten Tampereen kirjamessuilla .

******
Ilmestyneet suomennokset:
M-ryhmä -sarja:
M-ryhmä 1 - M-ryhmä II  - M-ryhmä III  2020 - Ojasta allikkoon 2021 - Vakka kantesa valitsee 2024 - Silmä silmästä, hammas hampaasta 2024 (6. osa on kirjoitettu yhdessä dekkarikirjailija Cecilia Sahlströmin kanssa).
M-ryhmä on trilleritrilogia, johon on ilmestynyt itsenäisiä jatko-osia. Sarjan pääosassa on poliisi Nora Feller.

Ingrid Bergman -sarja (alla järjestyksessä, mutta ovat itsenäisiä teoksia):
Viides Mooseksen kirja 2019 - Likainen työ 2019 - Et pääse pakoon 2019 - Siluetti 2019 - Armonisku 2019 - Nollakansalaiset 2019 - Harhautus 2021

(Bonuksena: Stefan Malmström: Aivopesty)
------
Äänikirjapalvelun maksan itse

Kommentit