Kaksi hyvää norjalaista dekkaristia.
Sisältötiedot kustantajan sivuilta.
"Poliisi Henrik Holme yrittää ratkaista tuntemattoman naisen murhaa. Kun ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi eikä kukaan tunnista naista, Holme kääntyy Hanne Wilhelmsenin puoleen.
Toisaalla Ebba Braut etsii kuuluisan kirjailijan kadonnutta käsikirjoitusta. Myös Ebba pyytää apua Wilhelmseniltä – joka on lähettänyt ensimmäisen rikosromaaninsa kustantamoon ja kieltäytyy tekemästä siihen muutoksia"
Kustannus- ja kirjailijamaailmaan sijoittuva kirja on sangen kiinnostava kaksine juonikulkuineeen. Tarinassa on vähän rikostapahtumia, mutta dekkari on silti hyvä. Se on osoitus siitä, että pitkänlinjan dekkaristi osaa kirjoittaa myös vähäeleisiä tarinoita. Pidän, vaikka ehkä on hieman liikaa koronatapahtumia. Nyt on enää lukematta Hyytävä kosto ja uusin dekkari Kaksitoista villiä varsaa, sitten on Holtin tuotanto luettu. Kiva, että uusinkin on Hanne Wilhelmsen -sarjaa.
Lukija hyvä. Ihana kun hän on lopetttanut liiallisen eläytymisen dekkareissa. Kiitos siitä!
+++++
Kirjailija, asianajaja, ent. toimittaja ja Norjan oikeusministeri
Anne Holt, synt. 1958 / Larvik / Norja
****
Suomennetut teokset:
Hanne Wilhelmsen-sarja: (päähenkilö poliisi)
Sokea jumalatar 1998 - Vereen kirjoitettu 1999 - Paholaisen kuolema 2000 - Leijonan kita 2001 - Kuollut jokeri 2001 - Kahdesti kuollut 2002 (yhdessä Even Holtin kanssa) - Totuuden tuolla puolen 2004 - 1222 -2008 - Tuntematon uhka 2016 - Tomussa ja tuhkassa 2018 - Yhdestoista käsikirjoitus 2023 - Kaksitoista villiä varsaa 2024
Inger Johanne Vik-sarja: (päähenkilö psykologinen profiloija)
Minkä taakseen jättää 2003 - Julkkismurhat 2005 - Presidentin salaisuus 2007 - Kasvoton tuomio 2010 - Kuollut kulma 2013
Sara Zuckerman-trilogia (päähenkilö sydänkirurgi)
Kuoleman tahdissa 2011 (yhdessä Even Holtin kanssa) - Äkkikuolema 2015 (yhdessä Even Holtin kanssa) - Kolmatta osaa ei koskaan ilmestynyt.
Selma Falck -sarja:
Kuolematon kunnia 2020 - Jäinen painajainen 2021 - Hyytävä kosto 2022
Kuolematon kunnia, 1. osa
Jo Nesbø: Kylän kuningas, 406 s. - its. jatko-osa Valtakunta -kirjaan - suom. ilm. 2024 - Kongens av Os 2024 - suomennos: Outi Menna - Storytelin äänikirja - kesto: 14t 10 min. - lukija: Jukka Pitkänen - Johnny Kniga
Lopussa suomennettuja lastendekkareita.
Sisältökuvaus kustantajan sivuilta:
"Kilpailu on ruminta veljesten välillä.
Kuinka kieroksi yltyy valtataistelu, kun osapuolista kumpikaan ei ole valmis luopumaan mistään?
- Veljekset Carl ja Roy Opgard ovat menestyneet bisneksissään ja elämässään, ainakin siten kuin se norjalaisessa Osin kylässä on mahdollista. Kun kylä näyttää jäävän syrjään alueen kehityshankkeista, veljekset ottavat likaiset keinot käyttöön.
- Kaikeksi ikäväksi paikallinen poliisi uskoo voivansa osoittaa veljesten sekaantuneen useisiin murhiin, ja ruumiita tulee vain lisää. Kuten Roy toteaa kylään kaavailemastaan vuoristoradasta: ”Kun vaunu on liikkeellä, on myöhäistä hypätä kyydistä.”
- Kylän kuningas vie lukijan keskelle veljesten keskinäistä taistelua, jossa kumpikaan ei ole valmis luopumaan mistään. Se on huikea trilleri petturuudesta, perhesiteistä, kadotetuista sieluista ja kuolleista kylän asukkaista."
......
Vaihdoin lukemisen kuunteluun kun olin lähdössä ulos enkä halunnut jättää tarinaa kesken. Lopulta kuuntelin loppuosan kokonaan ja se toimi oikein hyvin, etenkin kun on niin mahtava lukija kuin Jukka Pitkänen.
Pidän Valtakunnasta, joka on valtavirrasta poikkeava dekkari. Monet sanovat sitä tylsäksi ja lopettavat alkuunsa. Voi, voi, se on harmi, sillä verkkainen alku pohjustaa loppukirjan tapahtumia.
Tässä toisessa osassa on vähän sama juttu. Alku on hidas, mutta kyllä sitten alkaa tapahtua ja tapahtuu loppuun asti.
Lukiessa/kuunnellessa pitää olla tarkkana, sillä tiettyjä asioista pyöritellään sinne sun tänne. Roy, Opgardin veljeksistä vanhempi, on tarinan kertoja. Se, mitä mielestäni kirjassa on liikaa, on Royn rakkauselämä. Muuten kyllä pidän, vaikka tarina onkin kokonaisuutena aika epätodellinen.
Pidän Valtakunnasta hieman enemmän kuin tästä Kylä kuninkaasta. Suosittelen lukemaan dekkarit järjetyksessä.
Olen lukenut kaikki muut Nesbøn suomennetut kirjat paitsi Macbethin, joka ei kiinnostanut. Ja tietysti Harry Holen -sarja on hyvä!
Jo Nesbø, synt. 1960 Oslossa. Nesbøta pidetään eräänä Norjan menestyneimmistä kirjailijoista, sillä hänen tuotantoaan on käännetty yli 50 kielelle kielelle ja teoksia on myyty 50 miljoonaa. Kirjojaan varten kirjailija haastattelee vankeja, rikollisia ja poliiseja sekä käy paikoissa, joissa välitetään huumeita. "Tapaamalla ihmisiä saan sellaista tietoa, jota en saisi internetistä tai kirjoista", sanoo Nesbø.
Harry Hole-sarja:
Lepakkomies 2001 - Torakat 2009 - Punarinta 2005 - Suruton 2005 - Veritimantit 2006 - Pelastaja 2007 - Lumiukko 2008 - Panssarisydän 2010 - Aave 2011 - Poliisi 2013 - Jano 2017 - Veitsi 2019 - Verikuu 2022
Kukkulan kuningas 2009 - Isänsä poika 2014 - Verta lumella I 2015 - Verta lumella II: Lisää verta 2015 - Macbeth 2018 (2. osa, joka pohjautuu William Shakespeare -tulkintojen sarjaan, jonka aloitti Anne Tyler kirjallaan Äkäpussi) - Valtakunta 2020 - Mustasukkainen mies ja muita kertomuksia 2021 - Rottien saari ja muita kertomuksia 2021 - Kylän kuningas 2024
- plus muutama suomentamaton teos.
Valtakunta, 1. osa
Rottien saari - novelleja
Lastenromaanisarja: Tohtori Proktor -sarja:
Tohtori Proktorin pierupulveri 2009 - Tohtori Proktarin aika-amme 2010 - Tohtori Proktor ja mahdollinen maailmanloppu, uusi painos 2019 - Tohtori Proktor ja suuri kultaryöstö 2013 - Pelastaako tohtori Proktor joulun? 2017
Äänikirjasovelluksen maksan itse.
Itse tykkään kovasti Hole-sarjasta, mutta nämä muut ovat mista heikkoja...
VastaaPoistaSamaten. Holet ovat hyviä, mutta eivät monet näistä,muista heikkoja ole. Makukysymys.
Poista