Chris Carter: Ääni kuolemalle, 5. osa & Helen Fields: Täydellinen saalis, 2. osa

Kaksi dekkaristia, joiden kirjoja ei ole tarkoitettu herkille lukijoille/kuulijoille.

Näyttö välähteli pari kertaa nettisivun latautuessa. Molemmat etsivät jähmettyivät paikoilleen ja huoneeseen lankesi kammottava hiljaisuus. Soittaja nauraa hekotti. "Minulla lienee nyt jakamaton huomiosi."

Chris Carter: Ääni kuolemalle, 5. osa Robert Hunter - sarjaan, 432 s. - suom. ilm. 2024 - One by One 2013 - suomennos: Inka Parpola - Storytelin äänikirja - kesto: 15t 51 min. - lukija: Petri Hanttu - Otava

Äänikirjan sisältökuvaus kustantajan sivuilta:

"Mitä käy, kun kärsimyksestä tulee massojen viihdettä? Menestystrillerisarjan viidennessä osassa pelataan hirvittävää virtuaalista peliä.

LAPD:n erikoismurharyhmän Robert Hunter käsketään seuraamaan netissä livelähetystä, joka on tarkoitettu vain hänen silmilleen. Hän joutuu tekemään mahdottoman valinnan: tapetaanko ruudulla näkyvä uhri tulella vai vedellä?

LAPD tekee kaikkensa löytääkseen digitaalisen reitin tappajan luo, mutta tämä on salannut jälkensä taitavasti. Ennen kuin tutkinta edes kunnolla käynnistyy, Hunter saa uuden verkko-osoitteen, jossa odottaa uusi uhri. Panokset kovenevat: kuolintavasta äänestävät nyt netin äärellä lähetystä seuraavat ihmiset… ja heitä on koko ajan enemmän."

Kirjailijan kaikki dekkarit ovat enemmän tai vähemmän väkivaltaisia, mutta ne on kirjoitettu hyvin ja tarinat ovat mielikuvituksellisia. Otavan jännäri-illassa ihmeteltiin tarinoiden kekseliäisyyttä. Carter on työskennellyt rikospsykologina, joten on voinut hyödyntää jotain ammattinsa kautta.
Pidin tästäkin kirjasta, kuten edellisistäkin. Ensimmäinen osa ei aikanaan puhutellut (Krusifiksitappaja). Miksi? Siitä voit lukea alla olevan *)kirjalinkin kautta. Onneksi Carter sittemmin paransi ja nyt kirjoissa on jännittävyyttä ja koukuttavuutta. Osasta 2 lähtien en myöskään kaivannut tiivistämistä. 

Lukija hyvä.

+++++++
Kirjailija, muusikko, ent. rikospsykologi
Chris Carter, synt. 1965 Brasiliassa. Opiskellut ja työskennellyt rikospsykologina USA:ssa. Asuu nykyään Lontoossa.
Kaikkiaan Carter on kirjoittanut tähän mennessä yksitoista dekkaria, joten muutamia riittää vielä suomennettaviksi. Jos oikein katselin, niin uusin kirja on ilmestynyt 2019. 

Carterin dekkareita on myyty maailmanlaajuisesti yli neljä miljoonaa kappaletta.
Mitä Carter nyt kirjoittaa? Se selvisi Otavan jännäri-illassa huhtikuussa. Chris kirjoittaa nyt rakkaudesta❤️ - hm. 


Muutamia kuvia Chris Carterista Otavan jännäri-illassa huhtikuussa 2024.

******
Ilmestyneet suomennokset:
Krusifiksitappaja 2022 - Teloittaja 2022 - Vaanija 2023 - Veistäjä 2023 - 
Ääni kuolemalle 2024 

Sarjassa on 11 osaa.

Tulossa: Murhaajan mieli - ilm. lokakuu 2024

Linkit edellisiin osiin:
*) Krusifiksitappaja, 1. osa
(Bonuksena: Liv Constantine: Viimeinen kohtaaminen)

Teloittaja, Vaanija, Veistäjä, osat 2-4

.........

Uhrin viimeinen tunne tässä maailmassa oli varmasti ollut hellittämätön pelko.

Helen Fields: Täydellinen saalis, 2. osa Rikoskomisario Callanach -sarjaan - suom. ilm. 2023 - Perfect Prey - suomennos: Hanna Arvonen - Storytelin äänikirja - kesto: 14t 43 min. - lukija: Ville Tiihonen - BookBeat

Äänikirjan sisältökuvaus kustantajan sivuilta:
Rockfestivaalin keskellä avustustyöntekijän vatsa viilletään auki. Hän kuolee muutamassa minuutissa. Tuhansien ihmisten väkijoukosta kukaan ei nähnyt hänen tappajaansa.

Seuraavalla viikolla alakoulun opettaja löytyy kuolleena jätesäiliöstä Edinburghin kujalta, omalla kaulahuivillaan kuristettuna.

Rikoskomisario Ava Turnerilla ja rikoskomisario Luc Callanachilla ei ole yhtään johtolankaa eikä tietoa motiivista – ennen kuin kaupungin rakennusten seiniltä löytyy graffitilla jokaisen uhrin kuvaus.

Vasta kun he tajuavat, että kuvaukset on kirjoitettu ennen murhia eikä niiden jälkeen, he ymmärtävät tappajan julkaisevan etukäteen seuraavan uhrinsa… ja mitä viattomampi tämä on, sitä parempi."
.......
Ensimmäinen teos oli sen verran kiinnostava, että päätin kuunnella myös seuraavan osan. Täydelliset todisteet sopii hyvin samaan päivitykseen Chris Carterin kirjan kanssa, sillä kumpikaan ei kirjoita pehmodekkareita. Raakuudestaan huolimatta tämäkin kirja on kirjoitettu hyvin, juoni on kiinnostava ja henkilöhahmot samoin. Lisäksi kirjoissa on rikosten lisäksi joku yhteiskunnallinen teema. Tarina sijoittuu Skotlantiin.

Aion kuunnella myös sarjan loputkin dekkarit.

++++++
Kirjailija, ent. rikos-ja perheasiain juristi. Nykyään johtaa elokuvatuotantoyhtiötä miehensä kanssa ja toimii käsikirjoittajana
Helen Fields, asuu Hampshiressä

******
Ilmestyneet suomennokset:
Täydellisiet todisteet, 2023 (löysin vain ääni- ja e-kirjaversiot) - Täydellinen saalis 2023 - Täydellinen kuolema 2023 - Täydellinen hiljaisuus 2024 - Täydellinen rikos 2024 - Tulossa pian: Täydellinen tappo 16.8.2024 (vain BookBeatiin).

Täydellinen hiljaisuus ja Täydellinen rikos puuttuivat vielä Storytelistä - 8/2024 tilanne. Ovat BookBeatin kirjoja, joten ovat jo siellä ja julkaistaneen sitten jonkin ajan kuluttua Storytelissä. Toivon näin.

Luin, että sarjassa olisi 7 osaa, joten yksi suomennos puuttuisi.

Lisäksi lukemattomia suomentamattomia dekkareita.
Kirjoja on käännetty yli 20 kielelle.

Täydelliset todisteet, 1. osa
(Bonuksena: Riley Sager: Kotiin ennen pimeää)
---------
Äänikirjapalvelun maksan itse.

Kommentit