Helen Fields: Täydelliset todisteet, 1. & Riley Sager: Kotiin ennen pimeää

 


Mitä tapahtuu salaisessa huoneessa? Entä vanhassa isossa talossa, jonne perhe muutti?

Tämä oli tärkeä päivä, miksi hän ei voisi kerrankin pitää pienen tauon? Hänen neitonsa odotti kotona kaivaten runsaasti hoitoa ja huomiota.

Helen Fields: Täydelliset todisteet, 12 t 50 min. - suom. ilm. 2023 - Perfect Remains 2017 - suomentaja: Hanna Arvonen -  Storytelin äänikirja - lukija: Ville Tiihonen - BookBeat 2023

Sisältöteksti kustantajan sivuilta:
"Kaukaisella Ylämaan vuorella palaa Elaine Buxtonin ruumis. Arvostetusta juristista ei jää jäljelle muuta kuin hampaat ja riekale kangasta.

Edinburghilaisen talon salaisessa huoneessa oikea Elaine Buxton kirkuu pimeyteen…

Rikoskomisario Luc Callanach ehtii hädin tuskin aloittaa uuden työnsä, kun Elainen katoamistapaus muuttuu murhatutkinnaksi. Jätettyään lupaavan uran Interpolissa Luc haluaa kiihkeästi todistaa kykynsä uudelle tiimilleen. Hän saa kuitenkin huomata, että Edinburgh on kaukana Lyonista ja Elainen tappaja on peittänyt jälkensä säntillisen tarkasti.

Pian toinen menestynyt nainen siepataan kotinsa kynnykseltä, ja Callanach joutuu juoksemaan kilpaa kellon kanssa. Tai niin hän uskoo… Naisten todellinen kohtalo osoittautuu kuitenkin paljon mutkikkaammaksi kuin hän olisi ikinä osannut kuvitella."

Alku etene hitaanpuoleisesti, mutta onneksi lopulta alkaa tapahtua. Kirjassa on muitakin rikostapauksia kuin sisällössä mainitut. Mitä? Niitä en nyt paljasta. Juonet punottu hyvin ja niitä on helppo seurata. 

Entä miksi Luc Callanach oli jättänyt uransa Interpolissa ja muuttanut Edinburghiin? 

Turhan verkkaisesti alkanut tarina kiihtyy loppua kohden jännittäväksi. Kuulija tietää koko ajan tappajan henkilöllisyyden ja saa seurata hänen toimiaan. 

Hieman erilaiset tarinat ovat "mukavaa" vaihtelua lukuisiin nuorten katoamis-dekkareihin. 

Ei mikään superhyvä teos, mutta riittävän hyvä kuitenkin, jotta tartun kyllä seuraavaankin osaa joka toivottavasti suomennetaan. Kiinnostaa millaisia aiheita Fields vielä keksii.

Lukija on hyvä! 

++++++
Kirjailija, ent. rikos-ja perheasiain juristi
Helen Fields

******
Ilmestyneet suomennokset:
Täydellisiet todisteet, 2023 (löysin vain ääni- ja e-kirjaversiot)

Lisäksi lukemattomia suomentamattomia dekkareita (joiden nimessä usein sana "täydellinen" / "täydelliset" kuten Perfect Kill, Perfect Prey jne)
Kirjoja on käännetty yli 20 kielelle.
..........

Maggie Holt on lapsesta saakka elänyt menestyskirjan päähenkilönä. Kun Maggie oli viiden, hänen isänsä julkaisi kirjan Kauhujen talo, jota väitti tositarinaksi heidän perheensä kokemuksista kummitusten riivaamassa Baneberry Hallissa.
 
Riley Sager: Kotiin ennen pimeää, 381 s. - suom. ilm. 2023 - kansi: Christopher Lin - Home Before Dark - suomennos: Laura Liimatainen - Storytelin äänikirja - kesto:  lukijat: Johanna Kokko ja Martti Ranin - WSOY

Esittelyteksti kustantajan sivulta:

Millaista olisi asua oikeassa kummitustalossa?

”Sagerin uusin on kummitustalotarina vinhalla kierteellä... Kuten kaikki hyvät trillerit, myös tämä teos pitää lukea vihoviimeiselle sivulle asti, jotta selviää, kuinka kuka teki kenelle mitä ja miksi.” Rolling Stone

Maggie Holt on tottunut kysymyksiin menneisyydestään. Hänen lapsuudenkodistaan, viktoriaanisesta kartanosta Vermontin takametsissä, tuli maankuulu kummitustalo Maggien isän kirjoittaman kirjan ansiosta. Maggie ei muista tapahtumista mitään, muttei sen puoleen usko niitä todeksikaan. Isänsä kuoltua Maggie muuttaa takaisin taloon, mutta hänen tervehenkinen epäilyksensä yliluonnollista kohtaan alkaa karista kartanon nurkkien naristessa. Olisiko hänen isänsä kirjassa ollut sittenkin jotain perää, vai paljastaako kartano salaisuuden, joka on aaveitakin pelottavampi?

Kummitustarina! Hieman arvellen valitsin tämän kuunteluun ja tuntuikin, että aikani meni hukkaan. Yleensä keskeytän jollei miellytä, mutta tässä tässä tapauksessa halusin tietää miten "homma" oli tehty.
Järkyttävän paljon toistoa, vähän tapahtumia, paitsi lopussa hieman paranee. 
Pidin jostain syystä kirjoittajaa naisena, mutta hän onkin mies. No, sukupuolella ei ole mitään väliä. 
En muistanut sitäkään, että olen kuunnellut myös aiemmin ilmestyneen teoksen, josta en myöskään pitänyt. 
Summa summarum -> tylsä.

Lukijat: Johanna Kokko ok
Martti Ranin muuten ok, mutta välillä on kummia taukoja sanojen välissä.

+++++++
Kirjailija, toimittaja, graafinen suunnittelija
Riley Sager, oik. Todd Ritter, on tunnettu myös nimellä Alan Finn. Mies on varttunut Pensylvaniassa ja asuu Princetonissa, New Jerseyssä.  Kirjailija on kirjoittanut yo. nimillä ainakin kymmenen teosta, joista viisi psykologista trilleriä. Eloonjääneet (Final Girls) on miehen ensimmäinen teos, joka on käännetty ainakin 30 kielelle.


*******
Ilmestyneet suomennokset:
Eloonjääneet tytöt 2022 - Kotiin ennen pimeää 2023

(Bonuksena Sofie Sarenbrantin Suojelusenkeli) 
-------
Äänikirjapalvelun  maksan itse.

Kommentit