Outi Hongisto: Veljet - Jälkeläinen, osa 3/3

 

Heidän katseensa kohtaavat. Younas tuntee katseen sormenpäissään asti, kuin sähköiskun. Samassa valtava viha vyöryy hänen ylleen. Ja hän katsoo takaisin. Minä saan sinut vielä.

Outi Hongisto: Veljet - Jälkeläinen, 245 s. - osa 3/3 - ilm. 2023 - Myllylahti Oy

Veljet -trilogia kertoo maahanmuuttajaveljeksistä, jotka ovat muuttaneet pikkupoikina Pakistanista Suomeen. 
Veljekset ovat erilaisia. Nuorempi Amir Zardari on työtön ja opiskelunsa keskeyttänyt nuori, joka on ajautunut laittomuuksia tekevään jengiin.
Vanhempi veli on valinnut toisenlaisen tien. Mies on esimiesasemassa KRP:n järjestäytyneen rikollisuuden tutkintatiimissä

Kun Amir ajautuu yhä syvemmälle jengitoimintaan saa isoveli tietää puuhista ja joutuu hankalaan välikäteen. Nyt kuitenkin Amir on päättänyt erota ryhmästä ja haluaa alkaa elää normaalia elämää tyttöystävänsä kanssa. Mutta jengistä eroaminen ei olekaan  helppoa, saati että suostuisi todistamaan jengipomoja vastaan. 

Younas on iloinen veljensä päätöksestä ja haluaa auttaa. Lisäksi huumejengin pääjehu pitäisi saada telkien taakse. Amir ja Younas tietävät molemmat kuka toimintaa johtaa.  Henkilö on erittäin vaarallinen ja hänellä on pelottavan laaja yhteysverkko. Mies tietää, että veljekset ovat kannoilla ja yrittää kaikkensa saadakseen heidät hengiltä. Henkilö on mennyt jopa niin pitkälle, että uhkaa veljesten äitiä, joka joudutaan viemään Pakistaniin, sukulaisten luokse turvaan. Mutta ulottuvatko jengin lonkerot sinne asti?

Tarinassa on mukana myös KRP:n Markus Salmenkivi ja Viveka Ranta sekä esimiehenä rikostarkastaja Erkki Piiparinen.

Emma Backman on kiireinen rikostoimittaja.
- Hän on kirjoittanut iltapäivälehteen useamman artikkelin ja saanut runsaasti palstatilaa kirjoittamilleen jutuille.
Emmalla ja Younasilla on luottamukselliset suhteet, joten he ovat avuksi toisilleen tarpeen vaatiessa.
Toiveena on saada kirjoittaa skuuppi sitten kun liigan päätekijä on saatu kiinni. Tilanne on nyt poikkeuksellinen ja sangen kutkuttava, sillä Emma tietää kuka jengipomo on, mutta epäillystä ei saa vielä kirjoittaa tavuakaan. 

Amirilla, Younasilla ja pääjehulla on kaikilla paljon menetettävää, Younasilla jopa poliisin uransa. Peli on muuttumassa rumaksi. Kuka voittaa? Kuka häviää eniten?

Olen pitänyt Veljet -trilogiasta. Hongisto vetää kahden edellisen kirjat tapahtumat näppärästi yhteen. Vaikka huumeet ja jengit ovat paljon käytettyjä teemoja, niin Veljissä käsittelytapa on erilainen, etenkin Amirin ja Younasin asetelma: rosvo ja poliisi + sukurakkaus. Mitä kaikkea läheisten suojelemiseksi ollaan valmiita tekemään. 

Pakistan-jaksot tuntuvat aidoilta, joten taustatyö on siltäkin osin tehty hyvin. Kuten myös uskonnon ja heimonimien selvitykset.

Outi Hongisto on kiintoisa lisä alati kasvavaan suomalaisten naisdekkaristien ryhmään. Tarinat ovat hyviä, mukana on jännitystä ja henkilöhahmot ovat kiinnostavia.
Sarja on jatkuvajuoninen, joten osat pitäisi lukea järjestyksessä. Tämän takia en myöskään avaa tämän enempää kirjojen tapahtumia. Jos haluaa lukea hieman lisää, niin alla on linkit edellisiin osiin.  En myöskään paljastaa kehen kolmannen osan Jälkeläinen-nimessä viitataan. Tätä pohdin jo toisessa osassa. 

Suositus tälle sarjalle, joka on parantunut kirja kirjalta. Dekkareiden tarinat etenevät eri henkilöhahmojen kertomina ja lyhyet luvut lukee nopeasti.  
Kehotan pistämään kirjailijan nimen vastaisuudessakin korvan taakse. Outi Hongisto saattaa pistää uudessa sarjassaan vielä kovemman vaihteen päälle. Odotan mielenkiinnolla millaisia tarinoita syksyllä alkava Grynderi tuo meille!

++++++++
Kirjailija
Outi Hongisto, synt. 1974, työskentelee rakennusalalla. Rakastaa matkailua ja ahmii kirjoja.

Kuvasin Outi Hongiston Helsingin Kirjamessuilla syksyllä 2023.

*********
Ilmestyneet teokset:
Veljet-sarja: Veljet - Amir 2020 - Veljet - Younas 2021 - Veljet - Jälkeläinen 2023

Tulossa: Grynderi - aloittaa uuden Hans-  & Venla -sarjan ja ilmestyy syyskuussa 2023

Lasten matkakirjat: Sara matkalla Kaliforniassa  2015 -   Sara matkalla Dubaissa 2017

Linki edellisiin osiin:

..........


Tänä vuonna kirjablogistit viettävätkin kaksi dekkariviikkoa, joita vetää Tuulevi:  tuulevi.wordpress.com

Kirjakaupat nostavat esiin kesän lukusuosikkeihin kuuluvaa rikoskirjallisuutta viettämällä kymmenennettä valtakunnallista dekkariviikkoa 5.6. - 11.6.2023

#dekkariviikko #dekkariviikot

Dekkariviikkojeni aiemmat kirjat:

5.6. Seppo Jokinen: Sen maksaa minkä tilaa, 28. osa

6.6. Ari Wahlsten: Langennut kaupunki, 7. osa

7.6. Pascal Engman: Kokaiini, 4 osa

8.6. Tiina Martikainen: Ruuti, 1. osa

Kommentit

Lähetä kommentti