Kale Puonti: Fadi, 5. osa

                       

Vanhempi mies pitkässä kalliissa päällystakissaan seurasi tapahtumia kauempaa ja nosti kauluksiaan. Huhtikuisen illan lämpötila oli laskenut muutamaan asteeseen, ja kova tuuli lisäsi viileyden tuntua.

Kale Puonti: Fadi, 271 s. - 5. osa Pasilan Myrkky -sarjaan - ilm. 2023 - Bazar

Onko Suomeen ajautumassa taisteluhuumepillereitä, jotka ovat maailmalla jättiluokan bisnestä?
Huumepoliisi on saanut vihiä keikasta, jota johtaa Suomessa kolmekymmentä vuotta asunut mies.
Fadi Muhammed on irakilainen kuusikymmentäyksivuotias perheellinen mies, joka pitää tukikohtanaan ja peitepaikkana työpaikkaansa. Fadilla on Helsingin Kalliossa islamilaisia kirjoja myyvä kauppa, jonka ohessa on parturiliike.
Itse asiassa Fadi haluaisi jättää bisnekset ja omistautua perheelleen. Käytännössä tämä ei liene mahdollista, sillä ammatista ei päästä eläkkeelle vaan järjestössä ollaan loppuikä. 

Huumepoliisin kuulemassa tapauksessa Suomen kautta kulkisi Venäjälle huume-erä. Tapausta varten tarvitaan pari peitemiestä. Ketkä poliisit tähän värvätään?
Lisäksi Fadia epäillään osallisuudesta vuosikymmeniä vanhaan terrioritekoon, joka olisi hyvä vihdoin saada selvitetyksi. 
Miten käy? Kaatuuko operaatio? Kuka voittaa ja millä hinnalla? 

Tarinassa on mukana tuttuja poliiseja Suposta ja huumepoliisista. Mainittakoon mm.  ryhmänjohtaja rikosylikonstaapeli Kosti Kaartamo, rikoskonstaapeli Kirsi Koski, jonka aina hieman epäonnistuneita leivonnaisia kollegat saavat/joutuvat syömään. Lisäksi Aleksi Ojanen, jonka perhe-elämää ja työtä vanha heila yrittää pilata. Uutena henkilönä poliisiopiskelija Ali Yas sekä vanhana konkarina Kalle Pesonen, jonka tanssikenkä edelleen vipattaa.

Pidän näistä Pasilan Myrkky -dekkareista, koska niissä on aina kunnon tarina, jonka ohelle kehitellään yksi tai usempia sivujuonia. Poliisi kirjailijana tekee rikostarinoista autenttisen tuntuisia. Sivumäärät ovat olleet joka osassa mahtillisia (ja toivottavasti pysyvätkin). Vähemmän on enemmän, sillä Fadiinkin on saatu mahtumaan kaikki oleellinen. En kaivannut yhtään enempää eli turha jaaritus on poissa. Mennään eikä meinata!

Mukava idea, että joka osassa on uusi päähenkilö + "vanhoja" poliiseja. Edellisen osan kohdalla sanoin odottavani, että jonkun osan pääosassa olisi naisoletettu. Sitä odotellessa.

++++++
Kirjailija, ent. rikosylikonstaapeli ja huumepoliisi MTV3:n rikospaikka ohjelman tekijä
Kale Puonti synt. 1962 Riihimäellä, jossa myös asuu.
Kale Puonti Dekkarifestivaaleilla syyskuussa 2022

*******
Ilmestyneet teokset:
Manni 2020 - Milo 2021 - Saarni 2021 - Aribo 2022 - Fadi 2023
Tulossa: 6. osa, Joni, ilmestyy tammikuussa 2024

Tuotantoyhtiö Yellow Film & TV on hankkinut kolmen ensimmäisen kirjan elokuva - ja tv-oikeudet. Kuulin kirjailijalta, että sarja on menossa kaupalliselle puolelle. Harmi, sillä en katso maksukanavia, mutta ehkä koittaa päivä, että sarja näytetään myös ei-kaupallisella kanavalla.

Linkit:

Kommentit