24 kirjailijaa: 24 yötä jouluun & Pehkonen: 24 joulutarinaa & Griffiths K.: Murha tunturissa - joulukalenterit


Kolme erilaista joulukalenteria, joista kahdessa on lyhyitä joulutarinoita ja yhdessä jatkuvajuoninen tarina, joka sijoittuu joulukuuhun.

Uni ei jätä häntä rauhaa. Se seuraa häntä valveille ja jää asumaan hänen sisälleen. Hänessä on herännyt kaiken alleen hautaava halu tappaa jälleen.
(Ote ensimmäisestä novellista.)

24 yötä jouluun - Huippudekkaristien jännitystarinoita - joulukalenteri, 308 s. - ilm. 2022 - kansi: Timo Numminen - Storytelin äänikirja - kesto: 9 h 4 min.  - lukija: Jukka Pitkänen - Tammi

Esittelyteksti:
Kotimaisen rikoskirjallisuuden kärkikaartin 24 kylmäävää jännitystarinaa.

24 yötä jouluun on kokoelma suomalaisen rikoskirjallisuuden parhaimmiston joulukertomuksia. Kutkuttavan jännittäviä tarinoita on yhtä paljon kuin joulukalenterissa luukkuja. Niitä voi nauttia yhden illassa jouluaattoon asti. 

Mukana kokoelmassa ovat Marja Aarnipuro, Markus Ahonen, Elina Backman, Tapani Bagge, Patricia G. Bertényi, Jari Järvelä, Lauri Kemppainen, Joona Keskitalo, JP Koskinen, Saija Kuusela, Matti Laine, Leena Lehtolainen, Tuire Malmstedt, Max Manner, Kale Puonti, Liina Putkonen, Matti Remes, Markku Ropponen, Christian Rönnbacka, Miina Supinen, Pauliina Susi, Arttu Tuominen, Vera Vala ja Heikki Valkama.

Minulla on kirja myös paperiversiona, mutta halusin ehdottomasti aloittaa päiväni kuuntelemalla yhden luukun. Tänään, 25.12, oli oikein outoa kun ei enää ollutkaan uutta luukkua kuunneltavaksi.

24 hyvää ja vielä parempaa rikosaiheista joulunovellia. Ensi vuodeksi sitten 24 uutta dekkaristia. Heitähän Suomessa riittää...

Kaiken kruununa lukijana on Jukka Pitkänen. Voi jo ennalta huokaista ja keskittyä kirjan kuunteluun.

Kirkas pakkasilta oli raikas kuin mäntymetsä. Rivin toisen asunnon ovessa roikkui sydämenmuotoinen havukranssi. Pieni punainen tonttupariskunta istui sen alareunassa.

Kirsi Pehkonen: 24 joulutarinaa - ilm.  2022  - Storytelin äänikirja - lukija: Kirsi Pehkonen - kesto: 4 h 9 min.  - Icasos

Äänikirjan sisältöteksti Suomalaisen kirjakaupan sivuilta: 
Terveyskeskukseen tuodaan merkillinen pikkumummo. Täpötäydessä kauppahallissa sähköt sammuvat ja paniikki uhkaa. Joku asuu salaa siirtolapuutarhamökissä, nietosten keskellä. Ambulanssikuski kohtaa ihmeen öisellä maantiellä. Kirsi Pehkosen joulutarinat vievät kuulijan merkillisten sattumien äärelle, milloin kosmetologin vastaanotolle, tavaratalon parkkipaikalle tai entisen nuorisoseuran talon näyttämölle. Joulumieli ja jouluntaika hehkuvat hetkissä, joissa niitä ei suinkaan osaisi odottaa

Jylhäsalmi-sarjasta tunnettu Kirsi Pehkonen debytoi lukijanäänenä 24 lempeässä ja lämpimällä huumorilla höystetyssä joulutarinassa. 

Mukavia, sydäntälämmittäviä lyhyitä joulutarinoita, joita voi kuunnella aina kuin on vain hetki aikaa. Tai jos haluaa ahnehtia, niin vaikka useamman kerralla.

Lukijana kirjailija pärjää oikein hyvin!

+++++++
Kirjailija ja luokanopettaja
Kirsi Pehkonen, synt. 1965 Kajaanissa, asuu Kuopiossa. Harrastaa mm. lukemista, liikkumista ja kasvimaan kitkemistä.

********
Ilmestyneet teokset:
Jylhäsalmi -sarja:
Sydämenasioita Jylhäsalmella 2017 - Jylhäsalmella salamoi 2018 - Juuret Jylhäsalmella 2019 - Jylhäsalmen sydänkesä 2020 - Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella 2021 - Uutta elämää, Jylhäsalmi 2022

Linkki ainoaan Jylhäsalmeen, jonka olen toistaiseksi lukenut: Sydämenasioita Jylhäsalmella
(Bonuksena Juha Rautaheimon Hermo)

Muita mm:
Mahalasku 2010 - Lahja - 24 joulutarinaa 2015 - Karhuvaaran uhri (rikosromaani) 2015 - Käsikirjoituksesta kirjaksi. Miten kirjailijat muokkaavat tekstiään 2018 - Käydään pöytän! Ystäväkirja ruokahetkiin 2020 - Kotiapulainen 2021 (dekkari)
Linkki: Kotiapulainen
(Bonuksena Ilona Tuomisen Ja jollen sinua saa)

Lisäksi nuorille:
Jääkiekkosarja: Aloituskiekko 2011 - Punaviiva 2012 - Vieraskentillä 2013 - Ketjukaverit 2014 - Voittolaukaus 2015

Hyvä Uni 2005

Hänen noitarumpukurssinsa oli houkutellut Koillis-Lapin Ämmänkuruun sekalaisen seurakunnan ihmisiä, ja hän oli tyytyväinen siihen, miten kurssitoiminta oli startannut.

Kaarina: Griffiths: Murha tunturissa - joulukalenteri - ilm. 2021  - kansi: Emma Graves - Storytelin äänikirja - kesto: 12 h 33 min. - lukija: Anssi Niemi - Lind & Co

Esittelyteksti:
Rikostutkija Saana Valkeapää on ottanut lomaa Keskusrikospoliisista saadakseen perheensä uuden kurssikeskuksen rullaamaan. Ensimmäisellä kurssilla, Lapin joulukuisen kaamoksen keskellä, rakennetaan noitarumpuja. Osallistujat ovat kirjavaa sakkia: lapinnoita Bigga Sarre, kriminaalipsykologi Antti Honkanen ja kenialainen kansanperinteentutkija Saed Semeko. Kurssi keskeytyy kuitenkin ikävällä tavalla, kun löytyy ruumis. Rikoskomisario Heikki Tuunanen värvätään auttamaan ylityöllistettyä Tunturi-Lapin poliisia murhan tutkinnassa. Hän ja paikallinen poliisi, Kuura Jänkälä, ryhtyvät selvittämään rikosta, johon liittyy saamelaisia uskomuksia, monimutkaisia ihmissuhteita ja mystiikkaa. Motiiveja murhaan on monella, ja paikkakunnalla liikkuu sitkeä huhu, että murhaaja olisi legendan Stallu-peto. Yksi rumpukurssilaisista paikallinen toimittaja Hilla Romppainen on päättänyt ottaa kaiken irti tilanteesta. Hän suoltaa kansaan meneviä rikosjuttuja mediaan ja pimittää poliisilta tärkeää tietoa. Mutta tietääkö hän liikaa.

Tämä kirja ei toiminut joulukalenterina. Luvut (24 kpl) ovat liian pitkiä ja rönsyileviä. Tuntui, että rikostapaukset ja tutkiminen, joka junnasi paikoillaan, olivat sivuseikkoja. Henkilöhahmoja on liikaa, eikä niihin saa kalenterimuodossa otetetta. Lisäksi kaipasin selkeää jouluaihetta. 

Novellit toimivat kalenterina paremmin. Tai romaani, jossa on lyhyet luvut, max n. 15 min/ 15 sivua. Lukujen loppuun aina niin jännittävä koukku, että lukija oikein odottaa seuraavaa päivää saadakseen tietää lisää.

"Murha tunturissa" on toimivampi kirjana, jollaisena sen nyt voi lukea (kuunnella). 

Lukija muuten ok, mutta tauottamista voisi miettiä ja lukea sujuvammin.

+++++++
Kirjailija, toimittaja, psykoterapeutti 
Kaarina Griffiths on asunut Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa ja nyt asuu Cornwallin kreivikunnassa, Englannissa. 

********
Ilmestyneet teokset:
Punainen piru ja musta enkeli 2018 - Trennan sokkelo 2020 - Murha tunturissa 2021 (tehty joulukalenterikirjaksi)

Linkit edellisiin dekkareihin: 


Kommentit

  1. Tuo Huippudekkaristien jännitystarinoita kiinnostaa. Jospa ensi jouluna sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, mutta saattaa olla, ensi vuonna Tammelta tulee uusi.

      Poista

Lähetä kommentti