.....
....
....
Osasto Q työskentelee tuloksekkaasti vanhojen tapausten parissa. Ryhmää luotsaa apulaispoliisikomisario Carl Mørck, jolla on ollut sarjan edetessä omiakin rankkoja kokemuksia. Mukana ovat myös: erilaisista ongelmista kärsinyt Rose
Mørckia syytetään mm. huumekaupasta ja murhasta. Vankilassa ollessaan Carl muistelee menneitä aikoja (edelliset osat) ja yrittää pysyä hengissä. Lisäksi tapahtumiin liittyvät rikolliset lupaavat jymypalkkion Carlin murhaamisesta. Carlilla on siis kuumat paikat ja silmät pitäisi olla selässäkin.
Vankilan ulkopuolella Mona-vaimo, asianajaja ja Mørckin työtoverit tekevät parhaansa selvittääkseen syylliset ja tapahtumat, jotka johtivat Carlin vangitsemiseen. Tosin Carlin työkavereita on kielletty sekaantumasta millään lailla Carlin asioihin. Ymmärretävästi Rose, Assad ja Gordon uhmaavat kieltoa kaikin mahdollisin tavoin.
....
....
Sisältö loppuu
Mietin kirjan paksuuden nähdessäni että jaksaako tarina kantaa koko tuon sivumäärän (591 s.)? Harvoin dekkari nimittäin kantaa edes yli 400 sivua.
Lopettaako Adler-Olsen Q Osaston liian perusteellisesti? Onko tämä yhtä ja samaa selliä ja sellissä olevan vapauttamisen suunnittelua? No oliko? Aika paljon tätä kyllä oli ja makuuni liikaa.
Olen hieman pettynyt. Vaikka Selli on lopetusosa, niin ei jännitystä olisi tarvinnuut lopettaa. Tarinaan on kerätty varmaan kaikki edellisissä osissa esiintyvät henkilöt ja nyt heidän tarinoillaan hidastetaan varsinaista päätarinaa. Niinpä minulle ei olisi äänikirja (ilm. 1.12.) sopinut yhtään. Olisin ollut pihalla niin tarinoista kuin henkilöistäkin.
Luvut ovat lyhyitä henkilölukuja, se tarkoittaa, että poukkoillaan tarinoista ja henkilöistä toiseen. Jos sarjan olisi lukeneut pötköön, niin ehkäpä Selli olisi auennut paremmin, mutta kun ensimmäisen osan olen lukenut 12 vuotta sitten, niin ei voi vaatia, että muistaa kaiken.
Arvelin aluksi ihan oikein, eli kaipaan tiivistystä. Vasta kun olin lukenut noin 400 sivua alkaa tapahtua.
Sarjan alkuosan kirjat ovat jännittäviä ja koukuttavia, mutta jo seitsemännessä osassa ja siitä eteenpäin aloin huomata taisteluväsymystä eli kirjat eivät olleet enää yhä jännittäviä. Kiva, etta kirjailija vihdoin avasi Rosen (Selfie) ja Assadin elämää (Uhri 2117). Luulin, että Natriumkloridi olisi Gordonin tarina, mutta eipäs ollutkaan. Selli on Carlin tarina, se tulee selväksi aika pian.
Kaikesta huolimatta Osasto Q:ta tulee ikävä ja on mielenkiintoista nähdä mitä Adler-Olsen seuraavaksi kirjoittaa. Kirjailija ilmoitti jo edellisen osan yhteydessä pitävänsä kirjoitustauon Osasto Q:n jälkeen, joten saatamme joutua odottamaan seuraavaa osaa. Nähtäväksi jää.
Muistutan uudelleen, että sarja kannattaa lukea järjestyksessä, sillä muutoin Sellin lukuisat tapahtumat eivät aukea!
Äänikirja ilmestyy 1.12.2024 ja e-kirja 2.12.2024.
Osasto Q:sta on tekeillä kv. tuotanto Netflixiin. Toivon, että saamme se aikanaan myös maksuttomalle kanavalle.
++++++
Kirjailija, ent. muusikko, kääntäjä, toimittaja
Jussi Adler-Olsen, synt. 1950 Kööpenhaminassa, jossa myös asuu rakentamassaan puutalossa.
Kiinnostuin enemmänkin kirjailijasta kun kuuntelin häntä Helsingin Kirjamessuilla vuonna 2017. Tuolloin kaivoin tietoja kirjailijasta ja hänen suomalaisesta etunimestään. Luin myös, että päähenkilö Mørckillä on vastineensa kirjailijan menneisyydessä. Jos mainitut asiat kiinnostavat, niin klikkaa Selfiet -teoksen linkkiä tuosta alempaa ja lue lisää.
Vanki 2012 - Metsästäjät 2013 - Pullopostia 2014 - Tapaus 64 2015 - Poika varjoista 2016 - Vartija 2017 - Selfiet 2018 - Uhri 2117 2020 - Natriumkloridi 2022 - Selli 2024
Lasiavain -palkinto Pullopostia -kirjasta (v. 2020).
Kirjailijan teoksia on käännetty 40 kielelle ja myyty yli 27 miljoonaa kappaletta.
Selfiet, 7. osa
Uhri 2117, 8. osa
(Bonuksena Arne Dahlin Vapaus)
Kommentit
Lähetä kommentti