Ari Wahlsten: Pahan syleily, 8. osa

Kuulin kuinka lisää ikkunalasia hajosi pirtaleiksi ja ärhäkkäät lyijynpalat nakersivat palasia irti seinästä ja kalusteista. Kaiken yläpuolelle kohosi kuitenkin ihmisääni - vertahyytävä karjaisu...

Ari Wahlsten: Pahan syleily, 262 s. -8. osa Kit Karisma -sarjaan - ilm. 2024 - kansi: Timo Numminen - CrimeTime

 

Tähän alkuun pieni muistutus siitä kuka päähenkilö on:
Kit Karisma on noin nelikymppinen miamilais-suomalainen yksityisetsivä, joka pitää nyrkkeilystä, naisista ja vanhoista tangosavikiekoista. Washingtonissa syntynyt Kit on suomalaisen lähetystövirkailijan ja afroamerikkaisen turvallisuusmiehen avioton poika. Karisma on asunut sekä Yhdysvalloissa että Suomessa, jonne on jäänyt. Kit on sinkku.

Kit Karisma kulkee pakkasenpuremilla Helsingin kaduilla kun alkaa epäillä, että joku seuraa häntä. Vaisto oli oikeassa, sillä seuraaja oli uuden toimeksiannon antaja. Ympäristöliike New Greenin aktivisti on kuollut auto-onnettomuudessa. Kuolleen sisar on on sitä mieltä, että tapauksessa on jotakin hämärää ja palkkaa Karisman selvittämään oliko auto-onnettomuus tahallinen. 

Haagassa on kauppakeskuksen avajaiset, jossa on parhaillaan kansanedustaja Aarne Myllymaa, Haagan oma poika, pitämässä juhlapuhetta. Karisma tapaa avajaisissa toimittaja Terttu Sointulan, jolle Kit kertoo olevansa nuuskimassa Etelä-Suomen Kiinteistö ja Tontti Oy:n edesottamuksia. Sointula saa kuulla, että  Karisma tutkii onnettomuuden lisäksi myös ympäristörikosta.  Tapaukset saattavat kuulua yhteen.

Tutkimuksissaan Karisma päätyy tietysti moniin vaaratilanteisiin ja jopa eräälle tappolistalle. Miten kiemurrella kaikesta irti ja selvittää aktivistin kuoleman oikea tola ja ympäristörikos.

Yllättäen Karisma joutuu tutustumaan poliittisiin piirehin ja matkustamaan Lapin erämaihin, muttei suinkaan laskettelulomalle. 
......
Ari Wahlsten teki sen taas! Nimittäin kirjoitti napakan, vailla rönsyjä olevan dekkarin, jossa mennään eikä meinata. Kaiken kruunaa lupsakka huumori ja kuvaileva kirjoitustapa. Lisäksi ympäristöteema iskee ajan hermolle, koska muutama päivä sitten Suomussalmella paljastui törkeä luonnonsuojelurikos, jossa metsäkoneet ylittivät useasti joen, jossa on erittäin uhanalaisten jokihelmisimpukoiden esiintymä.

Arimaista kirjoittelua, jossa ei kiroilla eikä ole yhtään alkaa tekemään -muotoa. Kiitos!! Ai että, tässä on kirjailija minun makuuni. 

Kit Karisma sarjan positiivisiin asioihin kuuluu myös se että kirjoja voi lukea itsenäisinä teoksina. Ei ole edes Karisman yksityiselämää, jota pitäisi seurata. Onko Karismalla edes yksityiselämää? Sitä voi kukin tykönänsä pohtia. 
Suosittelen, lukekaa koko sarja!

Kuunvalo sai lumen hohtamaan sinertävän teräksisesti ja teki miljööstä aavemaisen. Joka puolella ympärillämme maasto levittäytyi likipitäen samanlaisena niin pitkälle kuin kykenimme näkemään.

+++++++
Kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja, näyttelijä, sanoittaja ja laulaja
Ari Wahlsten, synt. 1963 Helsingissä, jossa myös asuu. Kirjailija oli Lapinlahden Linnut -ryhmän jäsen 1994-2006.
Moninaisten tehtäviensä ohella Wahlsten opettaa myös Kriittisen Korkeakoulun kirjoittajakoulussa sekä ohjaa näytelmiä.


Kuvat otettu Pahan syleilyn julkkareissa kesällä 2024.

********
Ilmestyneet teokset: 
Kosteiden mestojen balladi 2012 - Jobikirja 2014 

Kit Karisma -sarja:
Kuka pelkää mustaa miestä 2016 - Lumimies 2016 - Nelisormi 2017 - Hyvästi enkelini 2020 -  Ikiuni 2021 - Kyynelten laakso 2022 - Langennut kaupunki 2023 - Pahan syleily 2024


 



Osat 2 ja 3 puuttuvat.
....
Kiitos kirjasta!

Kommentit