Antell: Joulu Örndahlin ruukissa & Hämeen-Anttila: Varastettu joulukranssi ja muita novelleja

 

Kaksi mukavaa vinkkiä jouluaikaan.

Kevyt pakkanen oli maalannut maiseman valkoiseen huurteeseen ja aamuaurinko punersi kultaisena itäiseltä taivaalta Örndahlin vanhan tammimetsän takaa.

Ann-Christin Antell: Joulu Örndahlin ruukissa, kirjoitttu äänikirjaksi v. 2022 - kesto: 2 h 12 min - Storytelin äänikirja - lukija: Sanna Majuri - Gummerus

Kirjan sisältöesittely kustantajan sivulta:

Äänikirjaksi kirjoitettu joulutarina Puuvillatehtaan perijästä tutun Martan nuoruusvuosista

Örndahlin ruukinkartanossa, joen rannalla tammimetsien keskellä, valmistaudutaan jouluun. Ruukinpatruunan ottotyttärellä Martta Barkerilla riittää työtä: on leivottava, harjoiteltava joulunäytelmää, täytettävä ruukin vähävaraisille asukkaille vietävät joulupussit ja hankittava vielä perheen viimeiset joululahjatkin. Kaikkia jännittää, ehtiikö Fredrik-setä liikematkaltaan jouluksi kotiin.

Koko ruukin väen yhteisessä joulujuhlassa Martta etsii katsellaan Antonia, sepän poikaa. Nuoret ovat tutustuneet toisiinsa ruukin lainakirjastossa ja nyt Martta toivoo, että Anton hakisi hänet tanssiin. Ilo muuttuu äkisti syväksi huoleksi, kun Martan pikkuveli Aapo vajoaa jäihin. Onko Örndahlin ruukin joulu pilalla, vai tuleeko aatosta ikimuistoisen lämmin yhdessäolon juhla?

Olipas mukava viivähtää hetki Martan ja hänen veljiensä nuoruusvuosissa. Tuolloin Barkerit asuivat Ruotsissa. Tapahtumat sijoittuvat joulun aikaan vuonna 1896. Löytyy myös e-kirjana.

Lukija ok.

++++++
Kirjailija, kirjastonhoitaja
Ann-Christin Antell, asuu Turussa.

******
Ilmestyneet teokset:
Puuvillatehtaan varjossa 2021 - Puuvillatehtaan perijä 2022

Muut:
Joulu Önhdahlin ruukissa 2022 (ääni- ja e-kirjana)

Linkki: Puuvillatehtaan varjossa, 1. osa

Linkki: Puuvillatehtaan perijä, 2. osa

Tulossa: Puuvillatehtaan kilpailija ilmestyy talvella 2023
.........................

Joulukranssi ripustettiin aamulla oveen. Samana päivänä se katosi.

Virpi Hämeen-Anttila: Varastettu joulukranssi ja muita novelleja, ilm. 2021 - kansi: Kirsi Maula - Storytelin äänikirja - kesto: 2 h 15 min - lukija Kaija Pakarinen - Otava

Äänikirjan sisältöesittely kustanajan sivuilta:

”Sinä päivänä Josen kapakka oli poikkeuksellisen tyhjä.
Olin ainoa asiakas.”

Kymmenenvuotias Oona etsii joulukranssia, jonka varas vei kotiovesta. Nuori leski yrittää päästä tyttärensä joulujuhliin, ja yksinäisimmät löytävät jouluaattona tiensä Josen kapakkaan.
Lämminhenkisissä tarinoissa elämä ei mene niin kuin suunniteltiin, mutta joulun ihme tavoittaa silti lopulta jokaisen. Virpi Hämeen-Anttilan joulutarinat ovat ehdotonta kuunneltavaa jouluvalmistelujen lomaan.

....................
Kirja sisältää kuusi joulutarinaa, jotka ovat syntyneet parinkymmenen vuoden aikana ja kahta lukuunottamatta ne on julkaistu eri aikakauslehtien joulunumeroissa.
Kirjailija kertoo loppusanoissaan, että jokaisessa tarinassa on jotakin omakohtaista. (...) Joulu vie mielen usein lapsuuteen ja sen mukana tulee vaatimus aitoudesta ja yksinkertaisuudesta, jotka on arjen tohinassa ja mammonan tavoittelussa kadotettu. Jouluna hiljennytään ajattelemaan mikä meille on oikeastaan tärkeintä. Hyvään joulutarinaan pitäisi sisällyttää  näitä kaikkia teemoja.

Mielestäni Hämeen-Anttila on onnistunut mainiosti yllämainitsemissaan tavoitteisaan. Hyviä novelleja!
Tämäkin ääniteos löytyy myös e-kirjana.

Lukija on muuten hyvä, mutta tauottaa liikaa.

++++++++
kirjailija, tutkija, suomentaja ja kuvittaja
Virpi Hämeen-Anttila, synt. 1958 Espoo

*******
Ilmestyneitä teoksia mm. nämä:
Romaanit:
Suden vuosi 2003 - Alastonkuvia 2004 - Kolmastoista lapsi 2005 - Perijät 2006 - Sokkopeli 2007 - Muistan sinut Amanda 2008 - Päivänseisaus 2009- Toisen taivaan alla 2010- Railo 2011- Tapetinvärinen 2012 - Marionetit 2013

Muut:
Paino 2020
Paino - tietokirja

Rikosromaanit;
Karl Axel Björk:
Yön sydän on jäätä 2014  - Käärmeitten kesä 2015 - Kuka kuolleista palaa 2016 - Koston kukat 2017 - Tiergartenin teurastaja 2018 - Kirkkopuiston rakastavaiset 2019 - Kalman kevät 2020 - Juhannusyön painajainen 2021 -  Vapauden vahdit 2022

Uusin osa on Suomen dekkariseuran johtolankapalkintoehdokas. Onnea!

Björkejä en ole vielä lukenut sillä kerään sarjaa ja luen sitten pötköön.

Markus Falk (pseud) - Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttila:
Profeetan soturit 2018 - Aleppon kirjuri 2019

Profeetan soturit, 1. osa

Aleppon kirjuri, 2. osa
(Bonuksena Jari Salosen Ontuva mies.)

Lisäksi teoksia yhdessä Jaakko Hämeen-Anttilan kanssa sekä nuorten romaaneja (Nietos-sarjaa ).


Kommentit

  1. No höh, olisin halunnut kyllä ihan lukea normaalista kirjasta tuon ruukkijoulun! Nyt pitää tyytyä blogistien juttuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän harmituksesi. Kirjailija kertoi, että sivumäärä on liian pieni paperikirjalle. Jos vaikka ensi vuonna tulisi toinen lyhyt tarina, niin ne voisi yhdistää. Mutta, tämä ei nyt auta tähän hätään.

      Poista

Lähetä kommentti