Mariette Lindstein: Lahkon lapset - 3. osa - - lyhyehkösti - dekkari


Tuijotamme toisiamme sekunnin ajan. Välissämme on jotakin. Tiedämme kumpikin, että joku seisoo yläpuolellamme. Tiedämme, että elämän suunta on muuttunut eikä palaa koskaan ennalleen.

Mariette Lindstein: Lahkon lapset, 3. osa Lahko- sarjaan, 490 s. - suom. ilm. 2020 - Sektens barn 2020 - suomennos: Christine Thorel - kansi: Maria Sundberg / Art by Sundberg - Atena Kustannus Oy ********* kirjaston kirja

On kulunut viisitoista vuotta. Lahkosta karanneet Sofia ja Benjamin ovat saaneet elää rauhallista elämää, sillä sanotaan, että kulttijohtaja Franz Oswald on painunut maan alle. Mies ei ollut näyttäytynyt virallisesti lähes kymmeneen vuoteen. Missä kulttijohtaja mahtaa olla ja mitä puuhaa? Huhu kertoo, että Oswald olisi Via Terra-kultin kartanolla kehittämässä uusia teesejä. 

Poissaolovuosinaan Franz Oswald on kasvattanut (aivopessyt) kaksospoikiaan Thoria ja Viciä työnsä jatkajiksi. Pojat ovat kuitenkin kovin erilaisia. Toinen on tullut isäänsä ja toinen äitiinsä. Thor on tarinan toinen kertoja.

On myös synnytetty ryhmä Maan lapset. Mikä on sen tarkoitus ja keitä siihen kuuluu?

Sofian Julia-tytär on kasvanut teini-ikään, jolloin kaikenlaiset asiat alkavat kiinnostaa. Eikä Julia ole aina ihan rehellinen menemisistään ja tulemisistaan. 

Kuten arvata saattaa Sofia ja Franz kohtaavat vielä. Franz jopa tarjoaa yhdeksän kaunista ja kymmenen hyvää, mutta pystyykö Sofia joukkioineen enää ikinä luottamaan Franz Oswaldiin?

Olihan tämä aikamoinen sarja, etenkin kun ottaa huomioon, että Lindstein on saanut innoituksen kaikkiin kirjoihinsa todellisista tapahtumista niiden kahdenkymmenenviiden vuoden ajalta, jonka hän vietti kultissa. 

Ensimmäisen osan kanssa olin vähän ihmeissäni: mitä tämä nyt on. Toinen osa (Tuomiopäivä) oli rankin (ällöin). Kirjailija on sanonut, ettei ole liioitellut tapahtumista yhtään. Kirjoittamisessa on kuitenkin tapahtunut kehitystä ja kolmas osa on paremmin kirjoitettua ja "ällöä" on vähemmän. Joskin ihmiset tuntuvat välillä vähän pöljiltä (lue: höynäytettäviltä). Vuoroluvut toimivat hyvin. Viimeinen osa oli luettava, sillä halusin tietää saako Sofia kostonsa ja miten kultin lopulta käy. 

Nyt kulttiaihe on käsitelty ja Lindstein kertoo kirjan lopussa siirtyvänsä muihin kirjallisiin haasteisiin ja seikkailuihin. Odotan mielenkiinnolla mitä on tulossa. Jatkuuko lahkoaihe vai tulisiko jotain uutta ja erilaista? 

Edit 2.5.2021 Kirjailija nappasi kiinni erääseen instan kommenttiini kirjoittaen, että sarja ei jäänyt trilogiaan, vaan Sofian ja Franzin tarinaan on Ruotsissa ilmestynyt jo kaksi uutta osaa.

"Kirjoittaminen on minulle parasta terapiaa. En halunnut tehdä muistelmia vaan dekkarin. Jos kertoisin kokemastani aivopesusta, manipuloinnista ja alistamisesta, se voisi auttaa ja varoittaa muita", sanoo Mariette Lindstein Anna-lehden haastattelussa 10/2018

++++++++
Kirjailija ja ent. skientologien johtoryhmän jäsen
Mariette Lindstein, synt. 1958 Halmstadissa Ruotsissa, jossa myös nykyään asuu.

Lahkoelämää kesti 25 vuotta, jona aikana kirjailija eteni aina vallan huipulle asti, Miscavigen lähipiiriin. Työntekijöillä ei ollut yhteyttä ulkomaailmaan. Ei saanut katsoa televisiota, kuunnella radiota, käyttää internetiä, lukea sanomalehtiä tai kirjoja. Puhelinta kuunneltiin ja kirjeet sensuroitiin.

Mariette onnistui pakenemaan vuonna 2004, 46-vuotiaana.

"Kirjoittaminen on minulle parasta terapiaa. En halunnut tehdä muistelmia vaan dekkarin. Jos kertoisin kokemastani aivopesusta, manipuloinnista ja alistamisesta, se voisi auttaa ja varoittaa muita", sanoo Mariette Lindstein Anna-lehden haastattelussa 10/2018
(Lähde: Anna-lehti 10/2018)

Mariette Lindstein syyskuussa 2019 Dekkarifestivaaleilla.
(ⓒPiritta's photo)

**********
Ilmestyneet teokset: Lahko-trilogia:
Ehdoton valta 2018 - Tuomiopäivä 2019 - Lahkon lapset 2020 

- sarja jatkuu...

Linkki edelliseen osaan, Tuomiopäivä:

https://kirjarouvanelamaa.blogspot.com/2019/12/mariette-lindstein-tuomiopaiva-lahko-2.html

Linkki ykkösosaan, jossa lisää Lindsteinin elämästä:
https://kirjarouvanelamaa.blogspot.com/2018/12/mariette-lindstein-ehdoton-valta-lahko.html

^^^^^^^^^^^^^
kirjarouvanelamaa.blogspot.com
https://www.facebook.com/kirjarouvanelamaa/
Insta: #pirittaolen
Pinterest
Twitter

Kommentit

  1. Tämä jäi kesken. Tykkäsin tosi paljon kahdesta ensimmäisestä kirjasta, mutta en tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä halusin tietää miten tarina loppuu.
      Mielenkiintoista on myös nähdä millainen kirjailijan seuraava kirja tulee olemaan.

      Poista

Lähetä kommentti