Päivi Alasalmi: Tuhon airut, 5. osa


Paniikki pani pään pyörälle ja hän lyyhyistyi takaisin maahan. Hän alkoi kirkua ääneen. Hän ei uskonut tapahtumaa todeksi...

Päivi Alasalmi: Tuhon airut - 5. osa Hallavainen -sarjaan - 10 t 4 min - Storytel Original - lukija: Jani Karvinen

Äänikirjoen sisältö kustantajan sivuilta:

Jollet ole lukenut sarjaa, niin mieti luetko esittelytekstin - minä en lukisi, sillä haluan säilyttää itselleni kaikki mahdolliset juonenkäänteet.
Loppupuolella olevan kursiivitekstin ja siitä eteenpäin voi lukea (*-merkitty)

Tuhon airut kylvää kauhua Tampereella. Liikkeellä on kieroutuneella mielikuvituksella varustettu murhaaja. Koukuttavan Hallavainen-sarjan viides osa pureutuu kipeästi koulumaailmaan. Joitakin oppilaita yhdistää veriveljeys. Tosin heidän käsiään sotkeva veri ei ole heidän omaansa.

Vanhempaa rikoskonstaapeli Jarkko Hallavaista vastaan isketään henkilökohtaisesti, kun Karla Kuusivaara sieppaa hänen muutaman kuukauden ikäisen poikansa. Karla tietää menneensä tällä kertaa liian pitkälle, mutta nurkkaan ajettu rotta on kaikkein vaarallisin.

*) Päivi Alasalmi on kirjoittanut lähes kolmekymmentä teosta. Dekkareissaan hän uppoutuu ihmismielen pimeään puoleen ja etsii hälytysmerkkejä, jotka panevat tavallisen ihmisen siirtymään lain väärälle puolelle.

Jos olet jo jäänyt koukkuun Hallavaisiin, et voi jättää Tuhon airutta väliin! ---------

Esittelyssäkin sanotaan: jos olet aloittanut sarjan, niin sitä ei voi jättää kesken. Olen aivan samaa mieltä! Alasalmi rakentaa tarinoiden loppuun sellaisen cliffhangerin, että lukija odottaa seuraavaa teosta jalat kärsimättömyydestä teputtaen. Onneksi minulla on jo ko. äänikirjasovellus, joten saatoin varata kirjan asap eikä tarvinnut odottaa paperikirjaa, joka ilmestyy milloin ilmestyy. Olin ajoittanut edellisen teoksen kuuntelemisen siten, että saatoi aloittaa heti 8.11.    

Koska ollaan jo viidennessä osassa ja sarja on jatkuvajuoninen, niin sisällöstä ei voi kertoa esittelyä enempää, jos sitäkään.Tarina on taas hyvä. Tässä alkaa itsekin pälyillä ulkona kävellessään eikä uskalla hetkeen avata ovea, jollei tiedä kuka on tulossa. 

Alkua kuunnellessani olin ihan äimistynyt. Mistä ihmeestä kirjailijat keksivät aina uusia murhaamistapoja? Alasalmelta ei puutu mielikuvitusta.

Tamperelaisena oma plussani on tietysti tamperelaisuus.

Vaikka sarjassa on rikoksia, niin silti yksityiselämä antaa hieman hengähdysaikaa - muttaa vain hieman. Pidän henkilöhahmoista. Rikoksia on ratkomassa vanhempi rikoskonstaapeli Jarkko Hallavainen sekä Saana Sirkiä ja nuori, komea Luca Stolt.

Sanoin edellisessä arviossani sarjan neljästä ensimmäisestä osasta näin: Jännitystä, koukuttavuutta, vetävät tarinat, sujuvat juonikulut, elävät henkilöhahmot ja hyvää kieltä kera pienoisen huumoripilkkeen. Näistä on Hallavainen -sarja tehty. Suosittelen.

Lukija on hyvä, ei eläydy liikaa. Kiva, että sama lukija lukee kaikki osat.

+++++++
Kirjailija, käsikirjoittaja, luovan kirjoittamisen ohjaaja ja luennoitsija
Päivi Alasalmi, synt. 1966. Asuu Akaassa. Alamaailman kuningatar on 25. teos, ja sen jälkeen on tullut lisää. Kirjailijalta on ilmestynyt (ainakin) romaaneja, satukirjoja, novelleja ja dekkareita, joita on käännetty lukuisille kielille.



*******
Ilmestyneitä romaaneja:
Saana 1988 - Lopettajat 1990 - Onnellisia ihmisiä 1992 - Vainola 2000 - Metsäläiset 2000 - Ystävä sä naisen 2002 - Tuo tumma nainen 2006 - Valkoinen nainen 2008 - Joenjoen laulu 2013 - Pajulinnun huuto 2015 - Siipirikon kuiskaus 2017 - Riivatut 2018  - Sudenraudat 2021 - 

Tulossa: Meren ja veren väri, historiallinen romaani - ilmestymisaika auki.

Linkki vuonna 2021 ilmestyneeseen hyvään teokseen: Sudenraudat

Dekkarit:
Hallavainen -sarja:
Alamaailman kuningatar, äänikirja v. 2019 /paperiversio 5/2022 - Häkkilinnut, 2. osa 2020 (Storytel Original) +- paperiversio 2023 - Kyy povellani 3. osa 2021 (Storytel Original) - Myrkynkylväjä 4. osa  2022 (Storytel Original) 5. osa Tuhon airut  (vain ääni-ja e-kirja - Storytel Original 2023)

Alla linkit edellisiin osiin:

(Bonuksena Satu Rämön dekkari Hildur)


Wikipediasta löytyy kirjailijan muu tuotanto.
--------
Äänikirjapalvelun maksan itse.

Kommentit