Kutsuvierastilaisuus: Atlas, Papa Saltin tarina - valokuvia

 

Oli ilo ja kunnia päästä osallistumaan Atlas - Papa Saltin tarina -kirjan kutsuvierastilaisuuteen. Alla muutamia kuvia:

Siinä ne nyt ovat. Sai katsoa, sai kuvata, mutta omaksi sai vasta klo 22.00.
Kutsuvieraspaikkana oli Helsingin Akateeminen Kirjakauppa, jonne oli katettu herkullinen salaattipöytä juomineen. 
Kirja julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään torstaina 11.5.2023. Sisääntullessa jokainen tulija allekirjoitti salassapitosopimuksen etteivät romaanin salaisuudet paljaistuisi ennen aikojaan.
Akateemisessa oli yömyynti, joten innokkaimmat pääsivat ostamaan kirjan heti vuorokauden vaihtuessa.

Ensin saimme nauttia salaattipöydän antimista (ei kuvaa). 

Sitten Bazarin viestintäpäällikkö Minttu Nikkilä piti avajaispuheen. Sanasensa sanoi myös Bazarin kustantaja Markus Lähdesniemi.

Viulutaiteilija Johanna Knuttila.

Lyhyt videotervehdys vuosien takaa. Lucinda Riley kertoi mistä sai idean sarjaansa, joka perustuu väljästi Seulasten tähtikuvioon liittyvään mytologiaan. Papa Salt oli adoptoinut tyttövauvoja ympäri maailmaa ja jokainen kirja kertoo aina yhden sisaren tarinan. Vain isä eli Papa Salt on jäänyt arvoitukseksi.  
Papa Saltin tarina ei olisi mahtunut samaan kirjaan Kadonneen sisaren kanssa, joten Riley päätti kirjoittaa Papasta ihan oman kirjan. 

Minttu Nikkilä haastattelee Markus Lähdesniemeä ja Kirsin Book Clubin Kirsi Raninia, joka puolestaan on haastatellut Lucinda Rileytä tämän Suomen vierailuilla.

Akateemisessa oli myös kuvausseinä, joten pitihän siinä otattaa kuva.

Tässä me, kaksi bloggaria, Kirsi Ranin (Kirsin Book Club)  ja meikäläinen (Kirjarouvan elämää).
Ai että millaisia kakkuja!

Minulle kävi tuuri kakkujonossa, sillä mielestäni sain parhaan palan.

Minttu Nikkilä haastattelee sarjan suomentajia. Hilkka Pekkanen on kääntänyt kaikki osat ja Tuukka Pekkanen on suomentanut puolet osista 7 ja 8.

Saimme toisenkin kerran nauttia Johanna Knuttilan soitosta.

Ilmapallotkin oli sävytetty Atlas-kirjan kanteen sopiviksi. 

Romaani ilmestyy tänään myös e- ja äänikirjana. Ville Tiihonen lukee katkelman teoksesta. Tiihonen lukee Papa Saltin osuudet ja Meri Nenonen loput. Nenonen ei valitetavasti päässyt paikalle.

Minttu Nikkilä ja Ville Tiihonen. Annan plussaa Tiihoselle siitä, että hän pyrkii aina lukemaan neuraalisti, värittämättä, jotta kuuntelija voisi paremmin samaistua. Tiihonen sanoi juuri niin kuin itse olen aina ajatellut. Ei liikaa eläytymistä. 
Paperikirjasta huolimatta aion makupalaksi kuunnella hieman sieltä ja täältä kun on näin hyvät lukijat!
P.S. Jos ihmettelette miksi Tiihonen lausuu Papa Saltin niin kuin lausuu, niin tiedoksi, että näin oli "korkeammalta taholta" ohjeistettu.

Minttu Nikkilä oli pukeunut kirjan hengen mukaisesti siniseen.

Ville Tiihonen ja Atlas.

Screenillä pyöri pari kuvaa, joista yksi oli tuo yllä oleva äiti-poika -kuva.

Lopuksi Harry Whittakerin lyhyt videotervehdys - vain meille. Rileyt ovat humoristista porukkaa, joten lopuksi Harry sanoo:" Nyt luenkin teille kirjan viimeisen lauseen. No ei, en lue. Se oli vitsi." 
Harry Whittaker." Papa Saltin parissa työnkenteleminen on ollut elämäni suurin haaste ja etuoikeus. Se on Lucinda Rileyn läksiäislahja, ja olen iloinen, että saan antaa sen.

Poistuessamme kello 22.00 saimme tarkoin varjellun läksiäislahjamme. Kiitos kassista! Mitä kassissa on? Se selviää hieman alempaa.
Kiitoksia tilaisuudesta Bazarin ja Akateemisen väki! Oli kivaa!
 
Poistuessani Ville Tiihonen oli sopivasti lähettyvillä, niinpä pyysin häneltä nimikirjoituksen omaan kirjaani. 

Kassissa oli muistikirja ja tuo kauan odotettu teos Atlas - Papa Saltin tarina, jossa on massiiviset 848 sivua. Mainitaan vielä, että kirjan ovat suomentaneet Hilkka Pekkanen ja Tuukka Pekkanen. Kaunis kansi on Timo Nummisen käsialaa.
Harry Whittaker (Lucindan vanhin poika) on kirjailija, radiojuontajaja improvisaationäyttelijä.

Mahtavia lukuhenkiä kaikille lukijoille! Toiveena olisi ihan jokaiselle somepostaajalle: älkää paljastako kirjasta mitään mikä spoilaisi lukunautinnon! Minä en ole lukenut edes takakantta, koska haluan säilyttää kaikki loppuratkaisut loppuun asti.

Sarjasta on tulossa myös tv-sarja, joka valmistunee 2025. Toivottavasti saamme sen Suomeenkin.
Toinen iloinen uutinen on, että näillä näkymin Harry Whittaker saapuu Helsingin Kirjamessuille ensi syksynä. Mahtavaa!

Lucinda Riley (1965 - 2021)

........................
Jos kiinnostaa lukea kirjoista enemmän, niin alla olevasta linkistä (7. osa) löytyy linkit sisarussarjan osiin 3-7. Samassa päivityksessä on linkkejä myös muihin Rileyn kirjoihin:


Kommentit

  1. Melkein aloin itkeä, kun aloitin kuunnella pitkään odotettua kirjaa ja lukijana on Tiihonen. Aivan kamalaa ja en vaan kertakaikkiaan pysty kuuntelemaan. Olisi ollut paljon parempi, että Nenonen olisi lukenut koko kirjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh. Aion kuunnella pätkän kirjasta, vaikka paperinenkin versio on olemassa. Tiihonen luki pätkän kirjasta tilaisuudessa ja minusta kuullosti hyvältä. Tiihonen on loistava lukija, joten harmi ettei miellyttänyt. Olisi ollut kiva tietää mikä tökki.

      Poista

Lähetä kommentti