Gabriel Korpi: Sadekoirat, 4. osa

 

"...en minä tavallisesti mitään murhia tutki", alleviivasi Valo. "Ne ajat ovat olleet ja menneet. Paljon useammin minä tutkin, että vetääkö joku välistä liiketoimissa, tai onko puolisolla suhde, tai millaisista taustoista rikkaan perheen uusi vävykokelas tulee."

Gabriel Korpi: Sadekoirat, 181 s. - ilm. 2023 - 4. osa Valo Kurki -sarjaan - Storytelin äänikirja - kesto: 5 t 15 min. - lukija: Petri Hanttu - Saga Egmont 


Sisältötieto kirjailijan sivuilta:
"Valo Kurki -dekkarisarjan neljännessä osassa entinen poliisi, nykyinen vanhan tavaran kauppias ja yksityisetsivä Valo saa asianajaja Mantereelta toimeksiannon etsiä kadonnutta naista. Sattumalta Valo sekaantuu myös entisen työtoverinsa Arvosen tuoreeseen rikostutkintaan, kun iäkäs vääpeli löytyy surmattuna kotoaan Suomenlinnasta."

Valo Kurjen partneri Jan on lähtenyt Kaliforniaan pitkälle työmatkalle ja Valolla on tylsää, kunnes alkaa tapahtua. Mitenköhän Valo pärjää ilman Jania? No, syksy kuluu nopeasti.

Valo Kurjen pitäisi etsiä kadonnut nainen, jolle on tärkeätä asiaa. Naista ei vain tunnu löytyvän. Piilotteleeko joku tahallaan naista vai eikö tämä halua tulla löydetyksi?

Entä miten ja miksi Valo Kurki sekaantuu vanhan miehen surmatutkintaan?

Tapahtumat sijoittuvat 1990-luvulle ja on nostalgista lukea noista ajoista. Paikkana on edelleen Helsinki, mutta tällä kertaa erityisesti Suomenlinna. Suokki -nimitystä en ole Suomenlinnasta ennen kuullutkaan, vaikka olen asunut aikoinaan Helsingissä pitkään.

Mitä erikoisessa Mala Notte -yksityisklubissa tapahtuu ja mitä Jan mahtaa sanoa, kun saa tietää, että Valo on viettänyt siellä aikaansa. 
-----------
Pidin Sadekoirista, mutta silti uskallan sanoa, että tarina on hieman ponneton verrattuna muihin osiin. Tämä ei suinkaan tarkoita etteikö dekkari olisi hyvä, omalla leppoisalla tavallaan. Kirjailija luonnehtii dekkareitaan sekoitukseksi Philip Marlowea ja cozy crimeä ja on tässä aivan oikeassa.
Korpi kirjoittaa sujuvaa ja paikoin humoristista tekstiä, mutta jännityskerrointa voisi hieman kohottaa enkä panisi pahakseni alkuun kirjoitettua koukkua. Nahkiaisten syöminen ei välttämättä ole paras mahdollinen aloitus. 

Tämäkin dialogivetoinen osa (kuten muutkin osat) on mukavan pituinen ja henkilöhahmoista pidän. Valo Kurki kissoineen (Sylvi ja Urho) on mukava mies, jolla ei näytä olevan ongelmia. Se on plussaa, sillä tuntuu, että nykyisten dekkareiden päähenkilöt ovat oikeita ongelmakimppuja.
Viihdyin hyvin Valo Kurjen parissa. Lue tai kuuntele sinäkin - koko sarja!

Kirjan teemakappale on Rain Dogs / Tom Waits
(Hyvä kappale, kannattaa etsiä YouTubesta.)

Lukija hyvä.

Telakan suunnasta kuului vaimeaa kolketta ja kirskuntaa. Harmaat kivimuurit tarkastelivat tyyninä kulkijaa. Ne olivat ehtineet nähdä paljon.

P.S. Vieläköhän Suomenlinnassa on Helsingin suurimmat jäätelötötteröt?

+++++++
Gabriel Korpi (pseud) on kuuleman mukaan salolainen kirjalija. Onko? Ainakin ulkonäköasia selvisi kun Gabriel Korpi uskaltautui tulemaan Helsingin Kirjamessuille! 

*********
Gabriel Korpi-nimellä ilmestyneet teokset:
Westendin tytöt 2020 -  Täydellinen päivä 2020 - Timantti ja ruoste 2021 - Sadekoirat 2023

Yhteislinkki kolmeen ensimmäiseen osaan:
Westendin tytöt, Täydellinen päivä, Timantti ja ruoste

Sain kirjailijalta pdf-tiedoston ennen Sadekoirien ilmestymistä, mutta siirryin myöhemmin kuuntelemaan, jotta kokemus olisi samanlainen kuin kolmessa  ensimmäisessä osassa. Tarina seuraaminen kuuntelemalla toimi tässäkin osassa.
Kiitos tiedostosta!

Kommentit