Lukumaraton elokuussa 2021 - haasteet

 

Elokuun lukumaratonin kooste. 
                                                             

Edellisestä lukumaratonistani oli kulunut jo kaksi vuotta, joten ajattelin, että nyt olisi taas aika.
Maratonin järjesti Marika Oksan hyllyltä -blogista. 

En asettanut itselleni tavoitteita, en ajallisia enkä sivumäärällisiä. En myöskään valikoinut valmiiksi kirjoja, vaan ajattelin ottaa fiilispohjalta. 

 Tarkoitukseni oli aloittaa vasta lauantaiaamuna, mutta nukahtamisongelmaisena kävi taas näin etten saanut unta. Maraton siis alkakoon.

En aloittanut uutta kirjaa, vaan jatkoin keskeneräistä. Halusin saada Yakuzan koston loppuun jo senkin takia, että dekkari on kirjastosta ja kirjan eräpäivä lähestyy. Uusintamahdollisuutta ei tässäkään uutuudessa ole, sillä teosta jonotetaan. 

Heikki Valkama: Yakuzan kosto on neljäs osa Riku Mäki -sarjaan. Sarjalle tyypillisesti ruokaa ei ole unohdettu ja saamme tutustua aika perusteellisesti Japanin yakuzan toimintaan. Lisää blogissa myöhemmin.
Tunti tuli luetuksi ja sivuja 96. 
Hyvää yötä! Aamulla jatkuu.

Aamulla aloitin Frida Skybäckin kirjaa Kirjakauppa Thamesin varrella. Takakannessa sanotaan mm.  Charlotte on nuori leski, joka perii yllättäen lontoolaisen kirjakaupan tuntemattomaksi jääneeltä tädiltään. Charlottea perintö ei kiinnosta...
Sopivan kevyttä luettavaa lukumaratoniin. Luin kirjan kolmessa osassa: ensin aamulla ja aamupäivällä...      
...sitten kirjamerkki väliin ja ulos. 

Kerään kirjanmerkkejä ja tässä uusin. Lahjoittaja on ostanut merkin minulle Serbiasta.

Sateinen päivä olisi ollut mukavampi lukumaratonille, mutta toisaalta pieni tauko tekee aina hyvää. Tänään on Suomen luonnon päivä, joten hetkeksi ulos aurinkoon. Asteitakin vielä mukavat +20.

Nyt jaksaa taas lukea kun on käynyt ihastelemassa syksyn tuloa ja kauniita värejä. Lenkin jälkeen luin Skybäckin kirjan loppuun.
Kirjan lukemisen yhteenlaskettu aika on 4 tuntia ja 46 minuuttia ja sivuja 480.

Alkuillasta aloitin vielä yhtä kirjaa: 

Anders Roslund: Levon hetki nyt lyö, 5. osa. Kirja on toinen itsenäinen jatko-osa Kolme sekuntia-trilogialle. Rankasta aiheesta huolimatta kirja vaikuttaa hyvältä. Tätä dekkaria luin kahdessa pätkässä, yhteensä 2 h 20 min ja sivuja yhteensä 161. Sen verran mielenkiintoinen dekkari, että tästä on kiva jatkaa. Blogiin tulossa.

Yhteenveto:
Lopetin yhden kirjan, luin yhden kokonaan ja aloitin kolmatta.
Yhteensä lukemiseen kului aikaa 8 tuntia ja 06 minuuttia.
Sivuja kertyi kaikista kirjoista yhteensä 737 s. 
#lukumaraton2021

Syksy on tulossa ja niin myös paljon mielenkiintoisia kirjauutuuksia. Levollista ja aurinkoista syksyä!

Kommentit

 1. Mukavaa, että olit mukana maratoonaamassa pitkän tauon jälkeen! Ja saitpa kasaan komean sivumäärän. Minäkin luin ulkona, kun oli niin upea ja aurinkoinen keli. Aivan kuin kesä olisi taas pienen syksyn jälkeen... :) Heikki Valkaman uutuus kiinnostaa minuakin, joten kiva kuulla mitä mieltä olet kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa pitkästä aikaa olla mukana.
   Voi kun syksy pysyisi pitkään lämpinä ja aurinkoisena.

   Poista

Lähetä kommentti