Rostain & Tanninen & E L James - kauno, sarjis, rakkaus - lyhyesti


Nämä kolme kirjaa ovat sisällöiltään hyvin kaukana toisistaan. Aiheina lähisuhdeväkivalta ± PTSD, aistiyliherkkyys ja eroottinen rakkaus. 

Nämäkin luettu (v .2019): 
Jenny Rostain:Liian rikki kuolemaa. Jenny on kokenut lähisuhdeväkivaltaa ja käsittelee kirjassaan traumaperäistä stressihäiriötä. 
Petra Tanninen: Erityisen herkkää elämää. Sarjakuvissa hattupäinen varis asettuu erityisherkille vaikeisiin tilanteisiin. 
E L James: "Mister"  on tarina eroottisesta rakkaudesta. E L James: Mister, 543 s. - suom. ilm. 2019 - erootinen rakkausromaani - The Mister - suomennos: Antti Saarilahti - kansi: Erika Mitchell - Otava ********* kirjaston kirja

Kirjassa on kaksi päähenkilöä: rikas ja aatelinen Maxim Trevelyan, joka joutuu astumaan uusiin saappaisiin veljensä kuoleman jälkeen. Miten pärjää mies, joka ei ole aiemmin tehnyt päivääkään oikeata työtä.
Toinen päähenkilö on kaunis albanilainen Alessia Demachin, joka on lähtenyt pakoon Albanian vallitsevia olosuhteita. Mutta onni ei ole Alessian puolella ja hän päätyykin toisenlaisiin töihin mitä on lähtiessään kuvitellut.

Tämä oli ensimmäinen Jamesilta lukemani kirja ja taitaa jäädä myös viimeiseksi. Samoja asioita vellottiin alkupuolella ihan liian kauan. Loppupuolella olikin sitten kiireen tuntua. Lisäksi tekstissä oli kaksi hokemaa, jotka alkoivat ärsyttää: Kaikki kunnossa? sekä V..tu! Tarina oli ennalta-arvattava, vaikka mukaan oli ympätty "jännitystäkin". En voi sanoa tuntevani tätä genreä (eroottiinen rakkaus), joten en osaa myöskään sanoa oliko omassa lajissaan hyvä vai huono. Minun kirjani tämä ei kuitenkaan ollut.

+++++++++
Kirjailija:
Erika Leonard James, synt. 1963 Lontoossa, jossa myös asuu. Ollut aiemmin televisiossa johtotehtävissä.

**********
Suomennetut teokset:
Fifty shades 1 2012 -  Fifty shades 2, Satutettu 2012 - Fifty shades 3, Vapautettu 2012 - Grey 2015 -
Darker/ Satutettu: fifty shades darker Christianin kertomana 2018 - Mister 2019

------------------------------
                      
Jenny Rostain: Liian rikki kuolemaan, 222 s. ilmestynyt 2019 - lähisuhdeväkivalta - kansi: Laura Noponen - Bazar ******* kirjaston kirja

Rostain on kokenut lähisuhdeväkivaltaa ja muitakin ikäviä asioita elämässään. Nämä aiheuttivat trauman ja häpeän, joka johti itsemurhan partaalle. Jenny Rostain päätti kirjoittaa kirjan, jossa käsittelee traumaperäistä stressihäiriötä (PTSD), sen ilmenemismuotoja ja hoitokeinoja.
Kirjassa on faktalukuja sekä Rostainin omia muistoja ja kokemuksia.
Koin tämän enemmän tietokirjaksi kuin kaunokirjalliseksi. Kirjassa oli onneksi vähemmän lähisuhdeväkivaltakuvauksia mitä ennalta kuvittelin.

P.S. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan euro väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen tukemiseen.

++++++++
Kirjailija:
näyttelijä, valokuvaaja, käsikirjoittaja Jenny Rostain, synt. 1982

*********
Ilmestyneet teokset:
Kuolemanlaakso 2017 - Liian rikki kuolemaan 2019

---------------------------

Petra Tanninen: Erityisen herkkää elämää, 112 s. - ilm. 2019 - graaf. suunnittelu: Heli Ahola - sarjakuvakirja - Nemo Kustannus 2019 *******kirjaston kirja

Kirjan takakannessa sanottua: Oivaltavat tuokiokuvat kertovat erityisherkän ihmisen sisäisestä maailmasta (...) Kuvitukset pureutuvat mm. murehtimiseen, jahkailuun, oman tilan kaipuuseen ja smalltalk-syndroomaan.

Pääosassa on hattupäinen varis, joka ajautuu erityishenkille vaikeisiin ja hankaliin tilanteisiin. Erityisherkkyys tarkoittaa mm. sitä, että aistitaan voimakkasti toisten tunteita.
Monet kuvat teksteineen olivat ihan hauskoja ja oivaltaviakin, kuten luvattiin. Esim. kun varis on kohtaamassa "jonkun", niin tuumii: "Apua! Tuolta tulee se puhelias tyyppi. Äkkiä piiloon. " Tai kun pohtii:" Miksi se Pekka sanoi niin silloin joulukuussa - 98?"

Jotkut kuvat puolestaan eivät minulle auenneet, mutta en olekaan erityisherkkä. Silti kirjan voi hyvin lukea on sitten erityisherkkä tai ei. Aiheena hyvä, vähemmän puhuttu asia.

+++++++
Kirjailija ja kuvataiteilija Petra Tanninen, 31-vuotias. Asuu Tampereella.

*******
Ilmestyneet teokset:
Erityisen herkkää elämää 2019

^^^^^^^^^^^^^^
kirjarouvanelamaa.blogspot.com
https://www.facebook.com/kirjarouvanelamaa/
Insta: #pirittaolen
Pinterest
Twitter

Kommentit