Sandra Brown: Kuoleman kaiku - dekkari



Tarina alkaa vuodesta 1976:
Ensimmäiset luodit ammuttiin talosta vähän aamunkoitteen jälkeen kello 6.57. 
Tulitus oli vastaus lainvalvojien antautumisvaatimukseen

Sandra Brown: Kuoleman kaiku,  421 s. - suom. ilm. 2019 - itsenäinen teos - Deadline 2013 - suomennos: Onna Juutinen - Tammi **********kirjaston kirja


Vuoden 1976 keissi jää vuosikymmeniksi kesken ja vaivaamaan 65-vuotiasta entistä FBI-agenttia Gary Headlyä.

Eräänä päivänä Headly lähettää kummipojalleen, toimittaja Dawson Scottille tekstiviestin: Tule tänne. Heti. Headly oli käskevä vain silloin kuin oli tosi kyseessä, niinpä Scott lähtee matkaan.

Dawson Scott on äskettäin palannut rankalta yhdeksän kuukauden Afganistanin työmatkaltaan. Nyt Headlyllä olisi tiedossa kuuma juttuaihe. Scott on kuitenkin saanut pomoltaan Harrietilta juttuaiheen: Joku maailmanparantajaporukka vie sokeita ihmisiä kuumailmapallolennoille ja näyttää heille miten homma toimii. Scott ei ole kovin innostunut tästä juttumatkasta senkään vuoksi, että yleensä keksii itse omat juttuaiheensa. Niinpä kummisedän vihjaamaan aiheeseen oli helppo tarttua, vaikka Dawson oli kovin uupunut, lannistunut ja stressaantunut Afganistanin matkansa jälkeen. Juttuaihe on oikeudenkäynti, jossa käsitellään sodassa traumatisoituneen Jeremy Wessonin murhaa. Wesson oli FBI:n jahtaamien terroristien poika, joten aihe on kiinnostava.

Eräs todistajista on Jeremyn ex-vaimo Amelie, joka toimii museossa kuraattorina ja on myös kahden pojan äiti. Kuinka ollakaan oikeudenkäynnin aikana Amelien kotona alkaa tapahtua kummallisia juttuja, risainen rantapallo onkin yht'äkkiä ehjä yms. yms.

Miten oikeudenkäynnissä käy? Kuka on syyllinen? Mitä Amelien kotona tapahtuu? Ja ennen kaikkea, ratkeavatko vuoden 1976 aukijääneet asiat? Entä keitä terroristit olivat ja mikä oli heidän kohtalonsa? Ainakin Gary Headly toivoisi ratkaisuja, että voisi jäädä tyytyväisenä viettämään tulevia eläkepäiviään.
Paitsi rakkautta ja rikoksia, niin erään henkilön yksityiselämä selviää - ja yllättää perinpohjin.

Brown on konkarikirjailija, jolla on tietty tyyli (ainakin  niissä kirjoissa jotka olen lukenut). Opuksissa on tietysti rikoksia, ja niiden sivujuonteita, mutta aina myös myös joku rakkaustarina. Kuoleman kauissa ei ole mitään uutta eikä ihmeellistä, mutta teksti on sujuvaa ja tarinakin ihan hyvä, mutta parempi oli ollut jos olisi pikkuisen tiivistänyt. Kyllä Brownin kirjoja lukee.

++++++++
Kirjailija:
Sandra Brown, synt. 1948 Wacossa, Teksasissa. Kirjailija on entinen valokuvamalli, näyttelijä ja televisiotähti.

***********
Ilmestyneet suomennokset (22 kpl):
Toisen naisen kasvot 1997 - Salaisuus ja kosto 1994 - Naamioleikki 1995 - Tavoittamaton 1996 - Verenpunainen karnevaali 1998 - Sanoinkuvaamaton 1999 - Alibi 2000 - Kuuma uutinen 2002 - Sinä vai sisaresi 2002 - Kateuden polte 2003 - Mieletön ihastus 2004 - Hämärän sylissä 2005 - Hehkuvat tunteet 2006 - Kylmän kosketus 2007 - Harhalaukaus 2008 - Likaista peliä 2009 - Savuverho 2010 - Nopeita leikkauksia 2011 - Kova luu 2012 - Paljon pelissä 2014 - Matalapainetta - 2015 - Kuoleman kaiku 2019

Sandra Brown on kirjoittanut yli seitsemänkymmentä teosta, myös nimillä: Rachel Ryan, Laura Jordan ja Erin St. Claire. Sarjojakin on monta.

...............
Kirjablogeissa vietetään naistenviikkoa. Haasteen järjestää Tuija Tuijata-blogista.
https://tuijata.com/
Nimipäiväänsä viettävät Sari, Saara, Sara, Sarita, Salli ja Salla. Onnittelut!

                                                     naistenviikko 2019

kirjarouvaanelamaa.blogspot.com
https://www.facebook.com/kirjarouvanelamaa/
Instagram: #pirittaolen

Kommentit

  1. Yritin lukea tätä mutta jo prologia lukiessa tuntui että olisin lukenut jo tämän kirjan tai jonkin samanlaisen(suomeksi siis) dawsonin ja harrietin sanailukin tuntui tutulta sekä dawsonin ja hadleyn pariskunnan homma. todella outoa kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaahan jossain kirjassa olla samantyylinen juoni. Itselläni eivät mitkään kellot kilkattaneet.

      Poista

Lähetä kommentti