H. Gustafsberg, H. Holmavuo: Karhuryhmä 1 & H. Gustafsberg, M. Ollikainen: Karhuryhmä 2

 

Mitä tiedät Karhuryhmästä tai sen toiminnasta? Nämä kirjat luettuasi tiedät ainakin enemmän.

Olet varmaan kuullut Karhuryhmästä. Poliisin valmiusyksikkö Karhu on erikoiskoulutettu ja erityisvälinein varustettu poliisiyksikkö, joka operoi poikkeavissa tilanteissa ja olosuhteissa.

Harri Gustagsberg & Heidi Holmavuo: Karhuryhmä, 283 s (pokkari) - ilm. 2019 - kansi: Timo Numminen-  kesto: 7 h 8 min. - äänikirjan lukija: Aku Laitinen - Otava

Sisältö kustantajann sivuilta:
"Poliisin erikoisjoukko kovissa paikoissa.

Valmiusyksikkö Karhu on erikoiskoulutettu toimimaan rankoissa olosuhteissa pankkiryöstöistä panttivankitilanteisiin. Entinen karhuryhmäläinen Harri Gustafsberg kuvaa yksikön toimintaa ensimmäistä kertaa ja kertoo koukuttavasti myös ihmismielen pimeästä puolesta."

Suht mielenkiintoinen teos sellaisille, joille ala tai Karhuryhmän toiminta on vierasta sekä kaikille, joita mielen syöverit kiinnostavat. 
Pettymistä aiheutti se, että ajattelin kuulevani vain ja ainoastaan Karhuryhmän omista keisseistä. Niin ei käynyt, vaan silloin kuin Karhuryhmä ei ole sille erityisesti tarkoitetuissa tehtävissä se palvelee normaaleissa poliisin tehtävissä, joita kirjassa on useita.

Lopussa on valokuvia.
Teoksessa on käytetty paljon lähdekirjallisuutta, joista on kirjan lopussa luettelo.

+++++
Rikoskirjailija, tutkiva journalisti, käsikirjoittaja, ent. ensihoitaja
Heidi Holmavuo, synt. 1983, asuu Tampereella

******
Ilmestyneitä teoksia:
Karhuryhmä (yhdessä Karhuryhmä-poliisi Harri Gustafsbergin kanssa) 2019 - Ratkaisematon (äänikirjasarja yhdessä Elina Backmanin kanssa 2021-2022 - Kirja, joka avasi murhatutkinnan 2022 - Rikoksia ja rakkautta 2022 - Herra Ylppö: 101 elämänohjetta 2023 - Nainen ja pahuu, osa 1/3 (äänikirjatrilogia) ilm. 2024 (osa 2. ja 3 osa ilmestyvät joulukuun alussa ja lopussa 2024)

+++++
Tietokirjailija, valmentaja, ent. poliisi
Harri Gustafsberg, synt. 

******
Ilmestyneet teokset:
Mielen valmentamisella optimaaliseen suoritukseen 2014 - Tilannetaju: päätä paremmin (yhdessä Helena Åhmanin kanssa) 2017 - Karhuryhmä (yhdessä Heidi Holmavuon kanssa) 2019 - Taktinen neuvottelu (yhdessä Sami Sallisen kanssa) 2021 - Karhuryhmä 2 - Matkalla mielen mestariksi, tapaus Ilpo Larha (yhdessä Milla Ollikaisen kanssa) 2022 - 10 askelta mielen mestaruuteen 2024
-----

Panttivangit ovat tulossa ulos. Ensimmäisenä parvekkeelle astuu nuorukainen. Hän katsoo alas ja jähmettyy. Hän ei uskalla hypätä. Edessä ovat kuoleman sekunnit.
(Ote prologista.)

Harri Gustafsberg & Milla Ollikainen: Karhuryhmä 2: Matkalla mielen mestariksi - tapaus: Ilpo Larha, 188 s.  - ilm. 2022 - Storytelin äänikirja - 5t 33 min - lukijat: Harri Gustafsberg ja Jari Nissinen - Otava

Äänikirjan sisältö kustantajan sivuilta:

"Karhuryhmän konkarin ensimmäinen tulikoe – karmivan piiritystapauksen läpivalaisu.

Murhasta tuomittu Ilpo Larha ampui itsensä lahtelaisessa kerrostaloasunnossa maaliskuussa 1994. Vain 25-vuotiaan Larhan itsemurha päätti piirityksen, joka on yksi Suomen tunnetuimmista rikostapauksista.

Seinän takana Larhan itsemurhan kuuli samanikäinen Karhuryhmän jäsen Harri Gustafsberg. Myöhemmin hänestä tuli Karhuryhmän kouluttaja ja operatiivinen johtaja sekä ihmismielen intohimoinen tutkija.

Gustafsberg kertoo, millaista oli aloittaa työ suuntaansa hakevassa erikoisyksikössä. Kirjassa kerrataan Larhan kujanjuoksu sekä piiritys, jossa nuori poliisi joutui katsomaan vaaraa silmästä silmään."

Tässä, niin kuin nimi sanoo, on avattu Ilpo Larhan elämää ja tekoja. Larha  on kuitenkin vain sivuhenkilö. Lisäksi kerrotaan München olympialaisten tapahtumista v. 1972 sekä monsta muista rikostapauksista. Saan myös kuulla Harri Gustafsbergin lapsuudesta ja omista töistä. 

Paikoitellen kiinnostavaa luettavaa, mutta joskus myös hieman vetämätöntä. Pidin 1. osasta enemmän.

Lukijat ok.

+++++
kirjailija
Milla Ollikainen, synt. 1974 Haapajärvellä, asuu Lohjlla.

*****
Ilmestyneet teokset:
Veripailakat 2013 - Vesiraukka 2014 - Pirunkuru 2015 -

Dekkarit yhdessä miehensä Aki Ollikaisen kanssa, nimellä A.M. Ollikainen:
Paula Pihlaja -sarja:

Kontti 2021 - Kiikku 2022
Tulossa: Ruuhi - ilm. 15.5.2025

-----
Äänikirjapalvelun maksan itse.

Kommentit