Ann Napolitano: Kaunokaisia & Emilia Hart: Taipumattomat

 

Kaunokaisissa kerrotaan Williamin tarina ja Taipumattomissa on kolme naista viidellä vuosisadalla.

Ja niin, neljän yliopistokuukauden jälkeen William huomasi saaneensa ensimmäisen tyttöystävänsä ja uuden perheen.

Ann Napolitano: Kaunokaisia, 479 s. - suom. ilm. 2024 - Hello Beautiful 2023 - suomennos: Minna Kujanmäki - alkup. kansi : Donna Cheng - kannen maalaus: Jessica Miller-  Storytelin äänikirja - kesto: 17t 43 min. - lukija: Krista Kosonen -WSOY 

Äänikirjan sisältötiedot kustantajan sivuilta:
"
Surun särkemän kodin kasvatti William Waters tutustuu kunnianhimoiseen Julia Padavanoon. Julia on vanhin neljästä keskenään hyvin läheisestä sisaresta, ja Williamin elämä mullistuu, kun hänestä tulee osa kaoottista ja rakastavaa chicagolaisperhettä. Mutta elämä yllättää. Mitä kaikkea perhesiteet kestävät, ja mikä saa ne murtumaan?"

Koskettava ja kaunis kertomus Williamista, joka pääsee avioliiton kautta tutustumaan neljään sisarukseen ja heidän perheeseensä. Elämä ei kuitenkaan mene niin kuin on suunniteltu.

Kirjasta on pidetty ja sitä on mainostettu paljon. Koska en luota kuin omaan lukukokemukseeni, niin aloin kuunnella suht ennakkoluulottomasti. 

Alku on aika jähmeä, eikä tarina tunnu etenevän ja ehdin jo miettiä, että tällainenko suosittu kirja onkin. Lopussa puolestaan edetään hurjaa vauhtia vuosia "syöden". Tarinaa olisi voinut tasapainoittaa ja kertoa esim. enemmän Alicen vuosista.
Jos koripallo kiinnostaa, niin kirjassa kuvataan myös hieman sitä maailmaa.

Muuten tarina on ihan hyvä, eikä ollut niin siirappinen, joksi ensin luulin. Jossan vaiheessa tarinaa, ainakin lopussa, saattaa tarvita nenäliinaa. 

Tarina alkaa vuodesta 1960 ja päättyy 2008. Luvut on nimetty muutamien päähenkilöiden mukaan - William, Julia, Sylvie ja Alice.

Lopussa on aika pitkät kiitokset, joissa mm. kerrotaan miten tarina Padavanon sisaruksista sai alkunsa.

Lukija: Kaunokaisia on ensimmäinen Krista Kososen lukema teos, jonka kuuntelin ja pidin lukutyylistä. 

++++++
Kirjailija
Ann Napolitano, synt. ?,  asuu New Yorkissa.
Kaunokaisia on kirjailijan neljäs teos ja se hyppäsi oitis bestselleriksi. 

******
Ilmestyneet suomennokset:
Kaunokaisia 2024
------

Altha 1619. Kymmenen päivää ne olivat minua siellä pitäneet. Kymmenen päivää, seuranani vain oman ruumiini löyhkä. Edes rotat eivät kunnioittaneet minua läsnäolollaan, sillä niitä ei houkutellut mikään. Ruokaa en ollut saanut, olutta vain.
(Prologin alusta.)

Emilia Hart: Taipumattoimat, 405 s. - suom. ilm. 2024 - Weyward 2023 - suomennos: Viia Viitanen - kansi: Claire Ward - Storytelin äänikirja - kesto: 12t 14 min - lukija: Karoliina Kudjoi - WSOY 

Äänikirjan sisältötiedot kustantajan sivuilta:

Viisi vuosisataa. Kolme naista. Yksi salaisuus.

Villiä taikuutta humiseva esikoisromaani ylistää naisten sukupolvelta toiselle periytyvää lujuutta.

Vuonna 2019 Kate pakenee väkivaltaista parisuhdetta Lontoosta syrjäiseen pikkukylään Pohjois-Englantiin. Hänen määränpäänsä on Weyward Cottage, jonka hän on yllätyksekseen perinyt isotädiltään Violetilta, omaleimaiselta hyönteistutkijalta. Kamppaillessaan menneisyytensä traumojen kanssa Kate saa selville salaisuuden sukunsa naisista. Salaisuus juontaa juurensa vuoteen 1619, jolloin hänen esiäitinsä Altha Weyward joutui oikeuteen noituudesta…

Taipumattomat on lumoava sekoitus historiallista fiktiota, maagista realismia ja polttavan ajankohtaisia kysymyksiä sukupuolesta, vallasta ja vapaudesta.

Minusta tämä on ihan kiinnostava kirja, vaikka aiheissa onkin ikäviä asioita. Kolme naista ja kolme tarinaa on yhdistetty hyvin. Lisäksi romaanissa on sopivasti jännitystä, rakkautta ja ripaus magiaa. Naisten asemaa eri aikakausina on kuvattu hyvin. 

Lukija hyvä.

++++
Kirjailija, asianajaja
Emilia Hart, synt. ?? Sydneyssä ja asuu nykyään Lontoossa. Taipumattomat on Hartin esikoisteos, joka sai alkunsa koronavuonna 2020.

*****
Ilmestyneet suomennokset:
Taipumattomat 2024

Hartilta on ilmestynyt muutamia suomentamattomia teoksia ja 2025 ilmestyy The Sirens.
--------
Äänikirjapalvelun maksan itse.

Kommentit