Maija Kajanto: Korvapuustikesä & Taatelitalvi & Sahramisyksy & Sitruunakevät

 

Kuuntelin kesällä mökillä nämä Kajannon neljä vuodenaikateosta. Ne sopivat hyvin yksin mökillä olevalle kuulijalle, jos dekkarit pelottavat.

Aloitan kirjasomen naistenviikon repäisevästi neljällä kirjalla:

Krisse sulki puhelimen, ja äkkiä hän ei halunnut mitään niin kiihkeästi kuin päästä pois tästä huoneesta, tästä elämästä, tästä oravanpyörässä juoksemisesta. Mummola tuntui pelastusrenkaalta.

Maija Kajanto: Korvapuustikesä, 320 s. - ilm. 2022 -1. osa Kahvila Koivu -sarjaan - kansi: Laura Noponen - Storytelin äänikirja - kesto: 9t 37 min. - lukija: Kati Tammensola - WSOY

Äänikirjan sisältökuvaus kustantajan sivuilta:

"Kristiina Kivimaa saa tarpeekseen ravintola-alan pyörityksestä, nousee bussiin ja suuntaa pikkukylään Keski-Suomeen. Pyhävirralla odottaa nuoren naisen turvasatama, mummo, joka osaa leipoa maailman parasta pullaa ja jonka kahvila kaipaa kipeästi uutta kokkia.Pienen kylän yhteisö ja kotiruoan tuoksut vievät Krissen mukanaan, lukioaikainen poikaystävä nostattaa sykettä ja nuoren kunnanjohtajan työhuoneessa kahvilan naapurissa valot palavat iltamyöhään. Mutta samalla alkavat pintaan nousta myös tapahtumat, joita Krisse mieluiten ei ajattelisi.
- Onko menneisyyden haamuja mahdollista päästä pakoon ? Ja onko todella hetkiä jolloin pulla voi parantaa kaiken, sydänsuruista särkeviin jalkoihin?Korvapuustikesä on kevyttä viihdettä, aikuisten ahmimiskirjallisuutta Sophie Kinsellan ja Jojo Moyesin tapaan."

Ja supertalvi tästä voisi tulla hänelle itselleenkin. Tai sitten täysi katastrofi, Krisse naurahti. 

Maija Kajanto: Taatelitalvi, 231 s. - ilm. 2022 - 2. osa Kahvila Koivu -sarjaan - kansi: Laura Noponen - Storytelin äänikirja - kesto: 6t 40 min. - lukija: Kati Tammensola - WSOY

Äänikirjan sisältö kustantajan sivuilta:

"Joulun taikaa kahvila Koivussa.
- Joulu saapuu Pyhävirran kylän lumisiin maisemiin ja tuo mukanaan uusia käänteitä.
- Kristiina Kivimaan arki on asettunut kahvila Koivuun. Kun kylä alkaa vetää lisää turisteja puoleensa, Krisse tarttuu tilaisuuteen. Järven rannalle aukeaa maalaishotelli Koivu, jonka vieraita hemmotellaan vastaleivotulla taatelikakulla.
- Hotellin ja kahvilan pyörittäminen rinnakkain on kuitenkin täyttä työtä. Kun hollantilaiset lumilautailijat jäävät kiinni lumimyrskyyn, katot vuotavat ja sähköt katkeilevat, Krissestä alkaa tuntua, että hän on haukannut liian ison palan. Kunnanjohtaja Tommi tuntuu kumman etäiseltä, sadan vuoden takaiset tapahtumat alkavat kummitella nykypäivässä, ja Krisse tajuaa, että myös hänen läheisin ihmisensä salaa häneltä jotakin.
- Kun ovi uuteen ihmissuhteeseen näyttäisi olevan auki, Krisse joutuu päättämään, kuinka paljon painoarvoa toisten mielipiteille ja toiveille voi laittaa."

Toisaalta oli mukava päästä Pyhävirralle syksyksi. Vaikka elokuu oli antanut parastaan, työntänyt lempeitä helteitä ja antanut hänen haudata varpaat hiekkaan ja ajatukset tienvarren maisemiin, alkoivat yöt jo olla kylmiä ja oma koti Pyhävirralla, lämmin sänky ja kahvilan tuoksut tuntuivat ihan toisella tavalla houkuttelevilta.

Maija Kajanto: Sahramisyksy 223s. - ilm. 2023 - 3. osa Kahvila Koivu -sarjaan - kansi: Laura Noponen & Kaisu Sandberg - Storytelin äänikirja - kesto: 6t 14 min. - lukija: Kati Tammensola - WSOY

Äänikirjan sisältö kustantajan sivuilta:

"Syksy on uusien alkujen aikaa – myös kahvila Koivussa.
- Pienelle paikkakunnalle muuttanut Kristiina Kivimaa ei ole säikähtänyt haasteita. Pyhävirran kylänraitilla kahvila Koivu kukoistaa ja hotelli Koivun arki rullaa hyvällä rutiinilla. Uudesta ihmissuhteessa löytyy ystävyyttä ja rakkautta samassa paketissa.Mutta elämä ei pysähdy Pyhävirrallakaan uomiinsa, ei edes silloin, kun kaikki on niin hyvin, että ajan soisi seisahtuvan. Uuden kunnanjohtajan mukana tulee kehityssuunnitelmia, jotka herättävät kyläläisissä monenlaisia tunteita."

Krissen katse osui jääkaapin ovessa olevaan magneettiin. (...) Pyöreässä, punaisessa magneetissa luki vain kaksi sanaa. »Olet tässä.»

Maija Kajanto: Sitruunakevät 256 s. - ilm. 2024 - 4. osa Kahvila Koivu -sarjaan - kansi: Kaisu Sandberg - Storytelin äänikirja - kesto: 7t 17 min. - lukija: Kati Tammensola - WSOY

Älä lue esittelyä, jollet halua tietää erästä Krisseen liittyvää asiaa!

Äänikirjan sisältö kustantajan sivuilta:

Keväisessä kahvila Koivussa elämä tarjoaa välillä pelkkiä sitruunoita.
- Kristiina Kivimaa ja Tommi ovat viettäneet vuoden Adrianmeren rannalla. Lähestyvä kevät tuo parin takaisin Keski-Suomeen, mutta kun Kristiina joutuu kokemaan suurimman mahdollisen menetyksen, ei asettuminen uudelleen vanhaan elämään tunnu helpolta.
- Pyhävirran kylässä moni asia on muuttunut, kahvila Koivu on uusissa käsissä, vanhoista ystävistä osa on poissa ja Krissen voimat vähissä. Mutta kun menneisyydestä sukeltaa esiin outo perintö, täytyy Krissen kääriä hihat ja jatkaa eteenpäin. Tommin ja Krissen uusi koti nousee Pyhäjärven rantaan ja sinne on uskallettava kantaa huonekalujen lisäksi myös tunteet, toiveet ja ajatukset tulevaisuudesta.
- Kun kevätaurinko sulattaa hanget ja ensimmäiset valkovuokot kukkivat ojien pientareilla, kahvila Koivussa tuoksuvat jälleen tuoreet korvapuustit."
----
Sarjasta piti ennakkotietojen mukaan tulla kolmiosainen, mutta näköjään ilmestyi tämä neljäs osa ja jouluksi tulee vielä viideskin.

Kirjailija on sanonut, että haluaa kirjoittaa kirjoja, jotka jättävät lukijalle hyvän mielen ja tässä onkin onnistuttu oikein hyvin. Kirjat sisältäävät herkullisia leivonta- ja ruokaohjeita, jotka liittyvät tarinaan. Kuunnellessa reseptit tuntuivat vähän tylsiltä, mutta eivätpä nuo muuten haitanneet. Muutama ohje vaikutti niin herkulliselta, että tekee mieli jossain vaiheessa kokeilla.
Leppoisia ja helppolukuisia romaaneja.

Lukija: ok

++++++
Kirjailija, toimittaja ja viestinnän asiantuntija
Maija Kajanto, synt. 1978, asuu Helsingissä

******
Ilmestyneet teokset:
Titta-trilogia:
Mittoja ja tilaustöitä 2019 - Itsepä tilasit 2020 - Kuin tilauksesta 2021

Kahvila Koivu -sarja:
Kardemummakesä 2022 - Taatelitalvi 2022 - Sahramisyksy 2023- Sitruunakevät 2024

Tulossa: Kardemummajoulu - ilm. marraskuussa 2024


Kirjasomen naistenviikkohaastetta luotsaa kymmenettä kertaaTuija: 

Nimipäiviään viettää tänään Riikka. Lämpimät onnittelut!
.........
Äänikirjapalvelun maksan itse.

Kommentit

  1. Nämä on mulla lukulistalla. Alkanu kovasti kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lue ihmeessä. Ovat mukavan leppoisia. Ja jos leivot, saat reseptejä lisäksi.

      Poista

Lähetä kommentti