Sanna Hirvonen: Margit

 

Äkkiä huomio kiinnittyi hahmoon kirjaston kupeella. Nainen ylitti kadun ja jatkoi puiston halki kohti paloasemaa. Siitä oli jo aikaa, mutta Ulla tunnisti hänet. Nainen Valintatalosta. Sama tyyppi, yllä farkut ja ryppyinen kauluspaita.

Sanna Hirvonen: Margit, 303 s.  - ilm. 2024 - kansi: Emmi Kyytsönen - Storytelin äänikirja - kesto: 5 t 42 min. - lukija: Heljä Heikkinen - Kustantamo S&S

Äänikirjan sisältö kustantajan sivuilta:

"Eletään kuuminta nousukautta, ja Ulla Romu on matkalla huipulle. Hän on ponnistanut pikkupaikkakunnalta Helsinkiin mainostoimiston harjoittelijaksi, cocktailien ja katkarapujen ääreen. Kun hän kohtaa Valintatalossa Margitin, jolla on leveä selkä ja isot kädet, häneltä ei puutu enää mitään. Täydellinen onni on tässä.

Sitten Suomen talous sukeltaa, ja asiat joutuvat vapaaseen pudotukseen. Ullan ja Margitin kodissakin jokin on toisin. On kuin asunnon ilmanpaine olisi muuttunut.

Samaan aikaan Ninni rakastuu Louvressa metsästyksen jumalatar Artemikseen. Hän haluaisi jumalattaren omakseen. Niinpä hänen maailmansa järisee, kun hän kohtaa yliopistolla lihaksi tulleen Artemiksen. Se on meant to be.

Margit on uuden kertojalahjakkuuden varmaotteinen esikoisromaani: samanaikaisesti huumaava ja traaginen rakkaustarina, jota valaisee omintakeinen huumori. Se kysyy, mitä tapahtuu onnellisten loppujen jälkeen. Voiko läheistäkään ihmistä lopulta tuntea läpikotaisin? Onko kestävä rakkaus mahdollista, vai mureneeko kaikki ajan myötä kuin marmori?"

Äänikirjoista vain lyhyt arvio:

Pidän tästä hienosti kirjoitetusta teoksesta, joka kertoo naisten välisestä rakkaudesta. Erikoinen juttu on se, että toinen päähenkilöistä rakastuu Louvressa Artemis-patsaaseen. (Artemis eli Versailles'n Diana on kreikkalaisessa mytologiassa metsästyksen jumalaltar.) 

Ja mitä sitten tapahtuukaan, kun patsaan näköinen nainen tulee yliopistolla luennoitsijaksi.

- Posket olivat samat, nenä oli sama, kulmakarrvat samat. Hän oli vieras mutta kuitenkin tuttu. Jyly voimistui. Jokin repesi. Sama kuin Louvressa kolme vuotta sitten.


Tarina alkaa vuodesta 1986 ja loppuu vuoteen 2000. Kertojina ovat Ulla ja Ninni.

Kovakantisen kirjan sivumäärä en googlettelusta huolimatta löytänyt, mutta kuunteluajasta voi päätellä jotain. 


Edit: Sain sivumäärän kirjailijalta, kiitos!


Lukija hyvä.


++++++
Kirjailija, museoammattilainen, taidehistorioitsija, muotoilja

Sanna Hirvonen, synt. 1976


*******
Ilmestyneet teokset:
Margit 2024

Kommentit