Karen Cleveland: Totuuden tuolla puolen - psykologinen trilleri

Kolme koputusta etuoveen saa minut jähmettymään... Steph - tämä koskee Zacharya.

Karen Cleveland: Totuuden tuolla puolen, 365 s. - ilm. 2019 - Keep You Close 2019 - suomennos: Maija van de Pavert - itsenäinen teos - psykologinen trilleri - Gummerus *******kirjaston kirja

Stephanie Maddox on yksinhuoltajaäiti ja uranainen. Toimistopäällikkönä FBI:n päämajassa, sisäisen tutkinnan osastolla. Päästäkseen tähän asemaan Stephanien on ollut pakko tehdä paljon töitä. Niinpä yhdessäoloaika pojan, 17-vuotiaan Zacharyn, kanssa on jäänyt liian vähiin. Huono omatunto vaivaa kaikista tapahtumista, joihin ei muka ole ollut aikaa: syntymäpäivien vietto, koulun tilaisuudet, lomat. Äidille tulee jopa yllätyksenä, että poika on lopettanut ohjelmointikerhossa, oppilaskunnan hallituksessa ja monessa muussa elimessä.
- En minä valehdellut. Minähän olin mukana kaikissa, kun kirjoitin hakemukset.

Zachary on hyvä koulussa. Taitava tietokoneen kanssa. Ja nyt on tullut aika päättää mihin yliopistoon hakee
- Kandidaatintutkinnon jälkeen hän haluaa opiskella oikeustiedettä ja ryhtyä puolustusasianajajaksi.

Poika viettää paljon aikaa kotonaan, omassa huoneessaan suljetun oven takana. Nippa nappa suostuu tulemaan syömään noutoruokaa äitinsä kanssa. Kysyttäessä vastaa yhdellä sanalla. Joo. Jep. Ei.
Ennen äiti ja poika pelasivat yhdessä shakkia, mutta nykyään yhä harvemmin ja harvemmin. Viimeisestä siirrosta on jo yli kaksi viikkoa.
- Hän sanoo pelaavansa shakkia mieluummin netissä. 

Eräänä päivänä äiti on siivoamassa Zachin huonetta.
- Pinojen päällä on jotakin. Ruskea paperipussi... Se on työnnetty seinää vasten ja on melkein näkymättömissä... Avaan pussin. Katson sisään. Siinä se on.

Stephanie järkyttyy löydöstä perinpohjin. Ei voi olla totta. Mitä äiti on löytänyt?

Sitten joku koputtaa ulko-oveen? Olen aina hermostunut, kun joku tulee kotiini. Ehkä se johtuu ammatistani. Tai menneisyydestäni. 
Mitä asiaa koputtajalla on? Jotenkin liittyy poikaan, mutta miten?

Kirja kertoo uraäidistä, jolla ei ole ollut koskaan tarpeeksi aikaa pojalleen. Aikaa kuunnella. Aikaa seurata pojan tekemisiä ja tekemättä jättämisiä. Kun sitten tulee hetki, että koputtaja kertoo jotain Zachista, niin äiti ei usko. Onko Stephanie kuitenkin liian sinisilmäinen?
- Mahdotonta. Se on mahdotonta... Zachary on kympin oppilas... Tämä on virhe...Korvissani jyskyttää, veri kohisee suonissani. Hän on joutunut huonoon seuraan. Sitä tämä kaikki tarkoittaa..

Tarina ei kuitenkaan kerro vain äidistä ja pojasta, vaan mukaan tulee myös hyvin vaikutusvaltaisia henkilöitä.

Mies tulee kaupunkiin. Mustalasinen auto. Kirjekuoren valokuvat. Hakkerointia. Stephanien menneisyys. FBI? CIA? Kehen voi enää luottaa? Voiko edes omaan poikaan? Peli on alkanut.

Tarina sinänsä on aika yksinkertainen ja siinä on toisinaan mielestäni liikaa pähkäilyjä. Onneksi välillä jännitys tihentyy, joten siinä mielessä on onnistuttu. Äiti toimii kuviteltavissa olevin tavoin, eli laillisuuden rimoja hipoen. Mitä äiti ei tekisi lapsensa hyväksi. Ja toisaalta, mitä lapsi ei tekisi äitinsä hyväksi.
Loppu on hieman outo, sillä muutamat juonihaarat jäävät osin auki. Enempää ei voi kuvailla paljastamatta liikaa, mutta tietyt henkilöt jäävät jotenkin roikkumaan tyhjän päälle. Ihan luettava dekkari, mutta pidin edellisestä kyllä enemmän.

And ye shall know the truth, and the truth shall make you free.

+++++++++
Kirjailija ja ent. terrorismin tutkija CIA:ssa ja FBI:ssä:
Karen Cleveland, synt. ?? Asuu Virginiassa.

*********
Ilmestyneet teokset:
Koko totuus 2018 - Totuuuden tuolla puolen 2019

Jos kiinnostaa tutustua esikoisteokseen, niin linkki alla:

https://kirjarouvanelamaa.blogspot.com/2018/10/karen-cleveland-koko-totuus.html

^^^^^^^^^^
kirjarouvanelamaa.blogspot.com
https://www.facebook.com/kirjarouvanelamaa/
Insta: #pirittaolen

Kommentit

  1. Tykkäsin tosi paljon Koko totuus vakoojatrilleristä. Taidan napata tästä trilleristä lukuvinkin.
    Kiitos esittelystä ja lukuiloa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti