Mattias Edvardsson: Aivan tavallinen perhe - dekkari - lyhyehkösti

Olimme  aivan tavallinen perhe. Meillä oli mielenkiintoiset, hyväpalkkaiset työt, vilkas sosiaalinen elämä ja tapahtumarikas vapaa-aika, johon mahtui niin liikuntaa kuin kulttuuriakin...
Olimme aivan tavallinen perhe, ja sitten kaikki muuttui.

Mattias Edvardsson: Aivan tavallinen perhe, 473 2. - suom. ilm. 2018 - En helt vanlig familj - suomennos: Taina Rönkkö - Like Kustannus Oy ******* kirjaston kirja

Sandellin aivan tavalliseen perheeseen kuuluvat Ulrika-äiti, joka on asianajaja ja pappi-isä, Adam. Stella on yhdeksäntoista ja kesätöissä H&M:lla. Stella on nuoruusikänsä pelannut käsipalloa yhdessä parhaan ystävänsä Aminan kanssa. Nyt pelaaminen on jäänyt, sillä tilalle on tullut kaikkea muuta, josta kotona ei tiedetä.
Eräänä perjantai-iltana vanhemmat valmistautuvat viikonlopun viettoon. Stella on ilmoittanut jäävänsä ehkä Aminan luokse yöksi, muttei ole lähettänyt varmistusviestiä eikä vastaa puhelimeen. Isä on huolissaan, mutta turhaan. Seuraavana päivänä tyttö lähtee töihin, mutta ei tulekaan illalla kotiin.
Sitten soi lankapuhelin, johon kukaan ei yleensä soita. Puhelimessa on puolustusasianajaja Michael Blomberg, jolla on kerrottavaa. Stella on ongelmissa, mutta millaisissa?

Kirja jakautuu kolmeen osaan, joissa isä, tytär ja äiti kertovat oman puolensa tarinasta ja muistelevat menneitä aikoja.
Tytär on ongelmissa, se on selvää, mutta kuinka pitkälle vanhemmat ovat valmiita menemään lapsensa vuoksi?

Kirjassa ei oikein tapahtunut mitään, mutta silti tarina kulki kohtuullisen hyvin. Henkilöhahmot jäivät tosin etäisiksi, etenkin ulkonäöllisesti. Lukiessani haluan kuvitella minkä näköisiä ja ikäisiä ovat. Tässä kirjassa sitä en voinut tehdä. Ihan luettava dekkari, josta plussaa, että loppuratkaisu oli mikä oli. Parempi tämä dekkari oli kuin Melkein tosi tarina, jota pidin tylsänä.

************
Suomennetut teokset:
Melkein tosi tarina 2017 - Aivan tavallinen perhe 2018

Kommentit

  1. Minä tykkäsin Melkein tosi tarinasta siinä mielessä, että siinä ei mässäilty väkivallalla. Kiva kuulla, että häneltä on julkaistu uusi teos.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti