Koppinen: Sillanpää paljaana, Tamminen: Suomen historia - lyhyesti


"Normikirjat" loppuivat reissussa, joten oli siirryttävä e-kirjoihin, joita ostan vain tosi satunnaisesti. Tässä pari opusta, lyhyesti.

Mari Koppinen: Jari Sillanpää paljaana 2016 - e-kirja - 240 s. - Tammi

Sillanpää kertoo avoimesti henkilökohtaisesta elämästästään, nuoruudesta sekä seksuaalisuudestaan, työstään ja haaveistaan.
Vaikka luenkin (selailen) iltalehtiä ja aikakausilehtiä tosi harvoin, niin tiesin osan näistä asioista. Kun Jari huomaa yleisön rakkauden, se on sama kuin heittäisi bensaa juhannuskokkoon. 
Sujuvasti kirjoitettua suistutusta, mutta vähempikin olisi riittänyt. Se vähän ärsytti, että Jari sanoo olevansa vaatimaton, mutta samalla kertoo omistavansa kuusi asuntoa. Rahalla ei ole väliä ja asuntoja sisustetaan kalliilla. Onhan Sillanpää aina ollut symppis ja nähtäväksi jää miten negatiivinen julkisuus lopulta vaikuttaa.
Miksi tämän e-kirjan olen ostanut, en tiedä. Oli varmaan  joku tosi hyvä tarjous, ilmaiskirja yms. Kirja ilmestyi passelisti ennen negatiivisia tapahtumia.
Kirja niille joita Jari Sillanpää kiinnostaa. 

'''''''''''''''''

Petri Tamminen: Suomen historia 2017 - e-kirja - 155 s. - kansi: Piia Aho - Otava

Lyhyitä tarinoita Suomen itsenäistymisestä tähän päivään. Tamminen on haastatellut kirjaa varten yli 500 suomalaista. Alunperin luulin kirjaa paksummaksi, etenkin kun oli e-kirja, enkä kiinnittänyt huomiota sivumäärään. Lyhyimmät tarinat olivat muutaman rivin pituisia. Kertomukset olivat haastateltujen ihmisten omia kokemuksia. Kirja hujahti nopeasti lennolla lukiessa ja huomasin kaipaavani lisää, mikä kertoo siitä, että pidin tästä pikkukirjasesta. 

Petri Tamminen on julkaissut novellikokoelmia, lyhytproosaa, kuunnelmia sekä romaanit: Väärä asenne 2000 -  Enon opetukset 2006 -  Mitä onni on 2008 - Muita hyviä ominaisuuksia 2010  - Rikosromaani 2012 - Meriromaani 2015 - Suomen historia 2017


#kirjarouvamatkustaajalukee


Kommentit