Kirjarouva matkustaa, Singapore, Australia, Uusi-Seelanti, Tasmania, Hongkong


Matkan suunnittelua
 Jo monta kuukautta olen haastatellut ystäviäni, työtovereitani ja kaikkia mahdollisia ihmisiä, joiden tiedän käyneen Australiassa ja/tai Uudessa-Seelannissa.
Aikomukseni oli mennä vain Australiaan, jossa ainoa serkkuni perheineen asuu. 
Aikaa myöten kun olin viettänyt tuntikausia netissä tutkimassa paikallisia seutuja, päätin että vierailen myös Uudessa-Seelannissa. Jos kerran noin kauas matkustan, niin miksei samalla Uusi-Seelanti...ja miksei myös Tasmania? Niin, ruokahalu kasvaa syödessä.
Olen roikkunut monilla lentoyhtiöiden sivuilla ja tutkaillut majoitusmahdollisuuksia niin Hongkongissa kuin Singaporessakin. Ajattelin nimittäin tehdä parin päivän pomput mennen tullen, mutta missä? Siinäpä pulma.
Minulle vihjaistiin, että Aktiv-Resor olisi hyvä matkanjärjestäjä, jos haluaa päästä vähemmällä vaivalla. Niinpä Helsingissä käydessäni pistäydyin toimistossa tietämättä, että sinne olisi oikeastaan pitänyt varata aika. Onneksi ystävällisellä virkailijalla ei ollut asiakasta ja niinpä ehdimme turista tuokion eri vaihtoehdoista. Tämän käynnin myötä tein myös päätöksen käyttää matkanjärjestäjää, vaikkakin se maksaa vähän enemmän. Vai maksaakohan sittenkään loppupeleissä? Seuraavana onkin tiedossa ajan varaaminen Aktiv-Resorista. Tästä tämä seikkailu pikkuhiljaa alkaa, jee!

15.3. Käyty matkatoimistossa ja lentosuunnitelmat tehty. 
Tokio jää nyt valitettavasti pois pomppupaikoista lentoyhtiön takia. Finnairilla olisi päässyt, mutta hinnatkin olisivat olleet toiset ja kuuleman mukaan myös matkustusmukavuuskin on parempi muilla yhtiöllä. Tässä tapauksessa kotimaisuuden kannattaminen jää,
Alustavat pomppupaikat ovat Hongkong ja Singapore. Lennän myös ensin Uuteen-Seelantiin, enkä tee Australiasta edestakaista matkaa.
Jään nyt odottamaan hinta-arvioita ja aikatauluja, jotka luvattiin ensi viikoksi. Jännää!!

23.3.2018 Suunnitelmiin muutoksia ja jotain hyvääkin
Tämä viikko onkin ollut matkan ja majoituksien säätelyä. Loppujen lopuksi meni aika vaivattomasti, paitsi...
Lento Singaporeen, vuorokausi siellä ja sitten matka jatkuu kohti Sydneytä. Uuden-Seelannin lennotkin oli jo katsottuina, mutta peruin ne. Kävi ilmi etten pääse suoraan Seelantiin, vaan pitää lentää Sydneyn kautta. Saapumisajan ja seuraavan lennon välinen aika oli kuitenkin niin lyhyt, etten uskaltanut ottaa riskiä. Mitä jos lento onkin myöhässä tai jotain säätöä tulisi eteen Sydneyn kentällä. Toisekseen tulisi turhan rankka menomatka jos vielä joutuisin notkumaan kentällä odottamassa jatkolentoa. Niinpä päädyin siihen, että Queenstownin lennot varataan myöhemmin, joko minä itse tai matkatoimisto ja ensin aloitan lomani Australiassa.
Serkkuni lupautui miehensä kanssa mukaani Tasmaniaan ja he kaiketi hoitavat järjestelyt Australiassa. I hope so.
Tärkein ja stressaavin on nyt hoidettu eli lennot varattu. Ja myös pomppujen majapaikat Singaporessa ja Hong Kongissa! Jee, nythän reissu alkaa tuntua todelta!
P.S. Pääsen toteuttamaan kotimaisuuttakin. Sillä lennot Singaporeen ja Hongkongista Suomeen on varattu Finnairilta.
Vk:
Täällä viikolla on varattu lennot Uuteen-Seelantiin, majoitus ja tositosi ihanalta kuulostava kokopäiväretki Eteläsaaren halki. Vahvistukset vielä puuttuvat...
11.4. Lennot Uuteen Seelantiin maksettu ja yöpymisestäkin tuli vahvistus. Päivällä tosin jouduin siirtämään reissua. Ei haittaa. Onpahan yksi toipumispäivä lisää.

17.4.2018
Ikäväkseni kuulen, että joudun sittenkin lähtemään Tasmaniaan yksin. No, ei voi mitään. Kysely matkatoimistoon lähtenyt.

23.4.2018 Tasmanian lennot varattu (ja maksettukin jo) plus hotelli ja kokopäiväretki.
Tänne siis 24.11.2018

Mites tässä malttaa olla, kun on niin paljon jännittävää edessä. Muistilista kasvaa, paljon pitää vielä hoitaa mm. passin uusinta, sillä passi pitää olla voimassa 6 kk, viisumi, rokotukset ja vakuutukset tsekattava, yms. Vastameluluurit jo hommasin ja mietin pärjäänkö pienemmällä matkalaukulla (tuskin). Isompi laukkuni on jo sen verran maailmaa nähnyt, että uuden hankinta lienee edessä. Kävin jo vakoilemassakin ja kyllä ovat kevyitä nämä uudet laukut. Värivalikoima saisi olla isompi, sillä mustaa tai tummaa laukkua en enää ikinä osta. Joku kiva erottuva väri olisi kiva ja siihen vähän omaa tuunausta.
Noh, miettittävää vielä riittää, mutta onneksi on aikaa😊

ma 10.9.2018
Kylläpä aika rientää. Jo ensi kuussa on lähtö. Matka on maksettu, passi on uusittu ja kopio siitä lähtenyt viisumia varten. Uusi matkalaukku hankittu, ja ostin keltaisen. Vielä on jotain pientä tekemättä, mutta kohta voi jo ruveta laatimaan tarvikelistaa.

11.10.2018 Pari viikkoa lähtöön ja asiat alkavat olla jo mallillaan. Erityisrokotuksia ei tarvittu ja vakuutukset on tsekattu. Kansainvälistä ajokorttia en hankkinut, julkisilla aion kulkea. Lentoliput ja muut paperit odottavat jo sohvalla ja ensimmäiset valuutat vaihdettu: Singaporen dollareilla aloitetaan ja ensi viikolla haen loput käteiset. Etenkin Singaporessa ja Hongkongissa suositellaan käytettävän käteistä. Muihin maihin varaan käyttörahaa ja paikan päällä vaihdan sitten lisää.

Kommentit