Bloggaristi




Olen Piritta, himolukija. 
Työurani olen aloittanut mainostoimistossa, mutta pääosan olen työskennellyt Yleisradiossa. 

Pari sanaa harrastuksistani:
Lukeminen on aina ollut yksi intohimoistani. Opittuani lukemaan minusta tuli kirjaston vakioasiakas ja kotonakin  riitti luettavaa. Isovanhemmat, äiti ja isä kannustivat lukemaan, ostivat kirjoja ja puhuivat niistä kanssani. WSOY:llä kustannustoimittajana työskennellyt vaarini neuvoi lukemaan teoksia laidasta laitaan. Näin oppii tunnistamaan hyvän ja itselleen mieluisan kirjallisuuden. 
Mitä luen? Kaikkea. Eniten kuitenkin pidän proosasta ja dekkareista.
Paljonko luen? Olen lapsesta lähtien lukenut paljon, myös ruuhkavuosina ja opiskeluaikoina. Lukujumia ei koskaan ole ollut, onneksi. En aseta itselleni kappalemäärä- tai sivutavoitteita, vaan luen sen verran kuin huvittaa ja ehdin. Olen vuosia pitänyt  lukupäiväkirjaa, jotta edes jollain tavalla pysyn kärryillä lukemistani kirjoista ja niiden sisällöistä. 
Mistä luettavat kirjat? Ennen ostin kirjat ja tietysti kovakantisina, mutta nyt kun kotona on pari seinällistä kirjoja, niin useimmiten lainaan kirjastosta. Sieltä saa uutuudet nopeasti jos on vikkelä varaaja. Toki joskus ostan, eikä tarvitse olla enää kovakantinen. Bloggaamisen yhteydessä aloin saada ja joskus pyytää kirjoja kustantajilta. 

Muuta: Kirja-arvioni perustan vuosikymmenien kokemuksiini ja mieltymyksiini, enkä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa. Olen arvioissani rehellinen, en kehu jollen pidä eikä kirjojen saantitapa vaikuta arvioihini. 

Yritän usein kirjoittaa niin, että arvostelun voi lukea ennen omaa lukukokemusta. Tosin proosassa joutuu "paljastamaan" enemmän. 

Muita harrastuksiani, joista saatan blogata:
Jos villiksi heittäydyn saattaa kirjojen sekaan joskus putkahtaa kirjoitus käsitöistä tai joogasta, joka on ollut elämäntapani lähes kaksikymmentä vuotta. Matkustaminen on myös lähellä sydäntäni. 
Valokuvaamisesta pidän ja niinpä kaikki blogini kuvat ovat omiani, jollen toisin mainitse. 

Kirjarouvan elämää -facebookissa on myös kirjakalentereita, kuvia eri kirjatapahtumista yms. kirjoihin liittyvää. 
Linkkejä blogiini löytyy Kirjarouvan elämää - facebookista ja twitteristä. Instagramista nimellä: #pirittaolen (Instan arviot alkoivat lyhyinä versioina vuodesta 2015. Etusivulta löytyy suorat linkit.) 

Kirjojen lukeminen nuorena on kuin kuun tirkistelemistä seinän raosta. Kirjojen lukeminen keski-ikäisenä on kuin kuun katselemista omasta puutarhasta ja kirjojen lukeminen vanhana on kuin kuun katselemista avoimelta terassilta. Tämä sen vuoksi, että lukemisesta koituva hyöty on sitä suurempi, mitä kokeneempi lukija on.
                                                                                                         Lin Jutang 

Kommentit