Anna Ekberg: Salattu nainen

Anna Ekberg: Salattu nainen
421 s. suom. ilm.2018
Den hemmelige kvinde 2016
suomentaja: Katarina Luoma
kansi: Taittopalvelu Yliveto 
Minerva Kustannus Oy
- kirjaston kirja

Anna Ekberg on kahden tanskalaisen kirjailijan salanimi.
Anders Rønnow Klarlund synt. 1971, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja  
Jacob Weinrechin synt. 1972,
kirjailijaPaljon kirjasta ei voi kertoa paljastamatta juonta.  Sen verran kuitenkin alusta, että Louise ja Joachim elävät leppoisaa rakastavaisten elämää Christiansön saarella, jossa Louise pitää kahvilaa. Eräänä päivänä saapuu mies, joka väittää Louisea kadonneeksi vaimokseen. Onko asiassa perää, sitä täytyy tietysti alkaa tutkia.
Hieman leppoisamman alun jälkeen alkaa tapahtua sen verran, että lukijalta vaaditaan hieman enemmän tarkkaavaisuutta pysyäkseen juonessa mukana.

Ihmiset ovat kuin kukkia...Jokaisen ihmisen täytyy etsiä itselleen otollinen paikka, jossa hän voi kasvaa. Hänen on päästävä sellaisten ihmisten pariin, jotka tuovat esiin hänen parhaat puolensa...Emme ole yksinään mitään, meistä tulee jotakin vasta sitten kun kohtaamme muita ihmisiä.

Ihan perusdekkari tämä ei ole, vaan kuuluu Love Crime-genreen. Mukaan ujutetut  rakkaus ja elämänohjeet ovat kuitenkin niin vähäisiä teemoja etteivät haittaa tarinaa. Teksti on sujuvaa ja etenee hyvin, josta huomaa, että asialla on kaksi bestseller-kirjailijaa.
Poikkeuksellisesti poliisit eivät olekaan päätutkijoina, vaan tavalliset ihmiset alkavat etsiviksi selvittäen menneisyyttä ja nykyisyyttä kohdaten näin toisenlaisia esteitä kuin poliisit. Ovet eivät aukeakaan niin helposti.
Pidin tästä dekkarista.

PS. Kun ihmistä pelottaa ja on paettava, täytyy pudottaa niin paljon painoa kuin mahdollista. Sisilisko pudottaa häntänsä, me laskemme allemme.
Kommentit