Jokinen: Rottasankari & Laine: VainotutKaksi kirjailijaa Pirkanmaalta. Kaksi dekkaria Tampereelta. Kaksi sarjaa. Toinen 24. osa ja toinen kakkososa. Hyvin mahtuvat Koskinen ja Simba työskentelemään Tamperella...
Seppo Jokinen: Rottasankari - Koskinen-sarjan 24. osa  -368 s. - ilm. 2019 - kansi: Lasse Rantanen - Crime Time ********* kirjaston kirja


Koskinen on Koskinen, joka ei esittelyä kaipaa. Sakarin naissuhteetkin lienevät tiedossa...
Outo tapahtuma keskellä Tamperetta: taksimies jättää tilataksinsa kyydittävineen keskelle Hämeenkatua. Lähiössä ammutaan kohti poliisia. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen on tullut pommiuhkaus. Lisäksi eräs vanha, auki jäänyt tapaus taitaa ratketa. Nyt on komisario Koskisella työtovereineen tutkittavaa. 

Rottasankarissa onkin tällä kertaa enemmän juonenpätkiä kuin aikaisemmin. Hyvä niin. Siitä johtuen päähenkilöiden yksityiselämä jää vähemmälle. Hyvä niin, sanon tähänkin. Jokinen jatkaa tutulla tyylillään, joskin nyt ei olla yhtä leppoisalla päällä kuin joissakin aiemmissa osissa. Lisäksi Koskinen on pyörii kotikulmillani. Kiva seurata tapahtumia, kun mielessään voi kulkea tuttuja tanhuvia. 
Kekkä tykkäs? No, mää ainakin. 

Kirjailija:
Seppo Jokinen, synt. 1949 Tampereella, rikoskirjailija ja ent. tietotekniikkakeskuksen työntekijä.
Koskinen ja Jokinen harrastavat molemmat pyöräilyä, kalastusta ja metsässä vaeltelua.

***********
Koskiset:
Koskinen ja siimamies 1996 - Koskinen ja raadonsyöjä 1997 - Koskinen ja pudotuspeli 1998 - Koskinen ja taikashow 1999 - Koskinen ja kreikkalainen kolmio 2000 - Hukan enkelit 2001 - Piripolkka 2002 - Vilpittömässä mielessä 2003 - Suurta pahaa 2004 - Sana sanaa vastaan 2005 - Hiirileikki 2006 - Viha on paha vieras 2007 - Kuka sellaista tekisi 2008 - Lyöty mies 2009 - Räätälöity ratkaisu 2010 - Ajomies 2011 - Hervantalainen 2012 - Vihan sukua 2013 - Mustat sydämet 2014 - Kuolevaksi julistettu 2015 - Rahtari 2016 - Vakaasti harkiten 2017  - Lyödyn laki 2018 - Rottasankari 2019

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Pertti Laine: Vainotut, 2. osa Simba "Simppa" -sarjaan - 323 s. il,. 2019 - Myllylahti Oy - ********kirjaston kirja

Päiväkodin hoitaja on huolissaan kun pikkutyttöä ei ole tultu hakemaan, eikä kukaan vastaa puhelimeen. Aikansa odoteltuaan hoitaja soittaa tytön tädille, kertoo huolensa ja pyytää noutamaan pikkutytön. Täti päättää kuitenkin poiketa matkalla tytön kotiin ja tekee siellä järkyttävän löydön. Eivätkä rikokset jää tähän.
Tapauksia alkaa selvittää rikoskomisario Simba "Simppa" työtovereineen. 

Letkeätä kerrontaa, jos nyt dekkarista voi niin sanoa. Simban hahmoa oli nyt syvennetty, mitä aiemman kirjan kohdalla toivoinkin. Ainoa mikä vähän häiritsi oli rouvan jankutus Simban työstä. Rikoskomisario on selkeästi tarinan päähahmo, joten ehkä seuraavassa osassa voisi kertoa muistakin poliiseista enemmän, ei kaikista, mutta muutamasta. Tapahtumapaikat Tampereella. On mukava seurata tarinointia kun tässäkin dekkarissa liikutaan tutuilla paikoilla.
Tarina sinänsä hyvä ja sen käsittely on hiotunut ensimmäisestä dekkarista. Vielä kun saisi vähän lisää vipinää, niin avot. 

++++++++++
Pari sanaa kirjailijasta:
Pertti Laine, synt. 1949, asuu Lempäälässä. Kirjailija, taloustieteen maisteri, joka on tehnyt pitkän työuran liike-elämässä sekä teollisuus- että palvelusektorilla. Paitsi runoja ja tarinoita, kirjailija on kirjoittanut myös päiväkirjoja vuosikymmenien ajan  ja on huomannut, että päiväkirjojen ansiosta kirjoittaminen on helpottunut ja nopeutunut.
(Lähde: Lempäälän-Vesilahden Sanomat 10/2016)

**********
Îlmestyneet teokset:
Perheenisä 2016 - Pisto sydämeen 2018 - Vainotut 2019

Tällä kirjalla osallistun dekkariviikolle, jonka järjestää Saana kirjablogista Lukeva peikko


^^^^^^^^^^^^^^
kirjarouvanelamaa.blogspot.com
Insta. #pirittaolen

Kommentit