Kähkönen: Kroonikko & Mackintosh: Anna minun olla - dekkarit lyhyehköstiSyksyn 2018 satoa, jossa
kotimainen ja brittiläinen dekkari lyhyehkösti.
Clare Mackintosh: Anna minun olla - itsenäinen trilleri 438 s. - ilmestynyt 2018 - Let Me Lie - suomennos: Päivi Pouttu-Delière - Gummerus ***** kirjaston kirja 

Kirjailija, joka on entinen rikostutkija & järjestyspoliisi ja freelance-toimittaja, on syntynyt v.1976 Bristolissa

26-vuotiaan Anna Johnsonin vanhemmat ovat tutkimusten mukaan tehneet itsemurhan. Ensin isä ja seitsemän kuukautta myöhemmin äiti. Vielä äidin kuoleman vuosipäivänä Anna käy läpi tunteitaan eikä voi ymmärtää eikä hyväksyä tapahtunutta. Samana päivänä Anna saa ruusukortin, jossa toivotetaan "Onnellista vuosipäivää!" Tämän lisäksi kortissa lukee muutakin, joka saa Annan järkyttymään. 
Anna ottaa yhteyttä eläkkeellä olevaan rikosetsivään, joka työskentelee siviilinä. 
- Murray Mackenzie on viiden vuoden ajan lähinnä tarkastanut ajokortteja ja ottanut vastaan katoamisilmoituksia. Mackenzie kiinnostuu Annan tapauksesta ja alkaa selvittää mitä oikein on tapahtunut.

Kuinka ollakaan kaipasin tiivistystä, vaikka suht hitaan alun jälkeen alkaakin tapahtua. Henkilöitä ei ole montaa, joten juonen seuraaminen on helppoa. Mutta osaako Mackintosh silti harhauttaa? Kyllä, kyllä osaa, siitä annan pisteitä. Ja, mikä onkaan kirjan loppu?? Sepä pistää miettimään...
Plussaa annan myös vanhan poliisin Murray Mackenzien ja hänen vaimonsa Sarahin osuuksista. 
Pidän myös siitä, että Mackintosh hyödyntää entistä ammattiaan (rikospoliisi) ja ottaa kirjojensa aiheet tosielämästä. Kirjan lopussa kirjailija kertoo mikä tapaus nyt oli kyseessä
Pidin tästäkin trilleristä, vaikkei mielestäni ylläkään ihan samalle tasolle kuin kaksi edellistä. 

**********
Ilmestyneet teokset:
Annoin sinun mennä 2017 - Minä näen sinut 2018 - Anna minun olla 2018 (Kaikki osat ovat itsenäisiä dekkareita.)
Tulossa: Panttivanki, syyskuussa 2021

                                                         ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''Mika Kähkönen: Kroonikko, 2. osa Kari Jontka -sairaaladekkarisarjaan - 344 s. - ilmestynyt 2018 - Myllylahti ****** kirjaston kirja

Mika Kähkönen on joensuulainen kirjailija ja lääkintävahtimestari.

Sarjan päähenkilö on Kari Jontka, rikosylikonstaapeli, kyyninen keski-ikäinen leskimies, joka tuntee jäävänsä nuoremman kollegansa Ville "Vessi" Nummisen jalkoihin. 

Paiholan mielisairaala on muuttamassa ja potilaskuljetuksen aikana mielenterveyskroonikko Erkki  "Emppu" Nootti pääsee karkaamaan autosta. Emppu on ollut huolissaan vanhojen sairaalavälineiden siirrosta. Empun mielestä noiduttuja museotavaroita ei saisi viedä pois. Miten vanhat sairaalavälineet liittyvät tarinaan?

Sairaalarakennuksen yläkerroksessa, joka ei ole enää potilaskäytössä, pitävät mies ja nainen myöhäisillan piknikiä, jolla tulee olemaan tuhoisa lopputulos. Eivätkä rikokset lopu tähän.

En saanut otetta tästä dekkarista ja tekstikin oli jotenkin vaikealukuista. Alku oli turhan löysä, mutta onneksi alkoi tapahtuakin. Odotin myös enemmän sairaalajuttuja koska kirjaa "mainostetaan" sairaaladekkariksi ja kirjailijakin on töissä siinä miljöössä. Jontkan ripityksiä oli liikaa ja ehkä henkilöitäkin. Miksi lähettityttö oli pantu puhumaan välillä murretta - turhaan. Nielaisin myös pari kertaa kun Hemuli Vanninen ilmestyi. Hemuli? Noh, sitten tuli Irwinkin ja aloin odottaa seuraavaa uutta nimeä: Elvis? Barbi? Ei tullut Elvistä eikä Barbia.  Nimien keksiminen tarinaan on varmasti hauskaa/vaikeata, mutta miettisin silti kuinka humoristista ja ajatukset juonesta poisvievää haluaisin tekstini olevan. 
Lukihan tämän, joten ehkä, ehkä luen seuraavankin jos ja kun sellainen ilmestyy.

*************
Ilmestyneet teokset:
Väärin voitettu 2008 (omakustanteinen)  - Testinuket 2013 (omakustanteinen) - 
Pimeimmät tunnit 2013 

Kari Jontka-sarja:
Luonnollinen kuolema 2016 - Kroonikko 2018


Kommentit

  1. Mackintoshin kirjat olen lukenut ja tykännyt. Suosikkini on Minä näen sinut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti