Pieni yhteenveto Dekkariviikosta 11. - 17.6.2018 - kirjatapahtumat






Valtakunnallinen Dekkariviikko alkaa olla loppuillaan. Viikon viimeisen dekkarini olen jo aiemmin blogannut. Tarkoitus oli kirjoittaa seitsemästä kirjasta, mutta aina ei käy niin kuin haluaisi.

.










Ehdin  kuitenkin blogata viikon aikana kuusi kirjaa, jotka olivat:

Lee Child: Kova, mutta reilu (novellikokoelma)
Jonas Bonner: Helikopteriryöstö
Varg Gyllander: Vain merkittävät kuolevat, 2. osa Ulf Holtz & Pia Levin -sarjaan 
Viveca Sten: Totuuden nimessä, 8.osa Sandhamnin murhat-sarjaan
Jari Salonen: Kätkö, 3. osa Zetterman ratkaisee-sarjaan  (Viimeinenkö osa? Näin ainakin Salonen on sanonut.)  
JP Koskinen: Helppoa rahaa.

Seitsemäs kirja jäi kesken, joten bloggaus siitä myöhemmin.



Dekkariviikon huipennus minulla oli Korjaamolla pidetty Dekkarilauantai, jossa oli todella paljon hyviä kirjailijoita ja mielenkiintoisia keskusteluita, joita oli kaikkiaan kymmenen, Muutama juttutuokio valitettavasti jäi kuulematta koska piti käydä välillä syömässä. Mietinkin, että ruokatauko keskusteluiden lomassa olisi ollut hyvä, niin ei olisi menettänyt mitään.

Minulle mielenkiintoisimmat kirjailijakeskustelut olivat ne, joissa oli mukana ruotsalainen Emelie Schepp. Silloin keskusteltiin aiheista: Pelko - mikä siinä viehättää ja koukuttaa. Keskustelussa oli mukana myös kirjailija Janne Mäkelä.



Toisessa keskustelussa puhuttiin aiheesta: Naiset uhreina ja toimijoina rikosromaaneissa. Mukana myös ruotsalainen Hanna Lindberg ja suomalainen Eva Frantz

Mieleen jäivät myös: Tosielämän rikokset - mistä voi kirjoittaa ja mistä pitää vaieta. Lavalla murhasta tuomittu, vankilasta päivälomalla ollut Janne Raninen (elämänkerta) sekä Ansu Kivekäs, jolla oli mukanaan kaksi raavasta miestä Ruuti ja Rauski.



Rikoksia kirjoissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Keskustelemassa Arto Halonen, Matti Laine, Taavi Soininvaara ja Marko Kilpi, joiden kaikkien kirjoista on tehty tv-sarjaa tai leffaa. 

Cozy crime - jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua.
Mukana Eva Frantz, Anniina Tarasova ja Virpi Hämeen-Anttila.
Cozy crimesta yms. olen itse yleensä käyttänyt sanaa kevytdekkari. Tällä tarkoitan dekkaria vailla raakuuksia, kevyempää tarinaa, enemmän yksityiselämää, vaate- kauneus- sisustus- yms juttuja. 
Oli mukava kuulla perusteluita miksi kirjailijat olivat muokanneet hahmonsa sellaiksi mitä ne ovat. Esim. Virpi Hämeen-Anttila (Karl Axel Björk + 1920-luku) kertoi, että vaatteet kuuluivat olennaisesti tuon ajan herrasmiehille ja että ruoka on hyvä tapa kertoa ko. aikakaudesta. Lisäksi sen ajan ihmiset yleensäkin puhuivat paljon ruuasta ja vaatteista.


Kannatti istua tappiin asti, sillä viimeisenä oli:
Rikos mielessä 24/7 
Kustantaja Jouni Tervo haastatteli supliikimies Marko Kilpeä, joka innostui mm. kertomaan erään huikean tositarinan eräästä poliisille hyvinkin tutustusta kaverista.



Muutkin kuuntelemani keskustelut olivat toki hyviä, mutta nämä jäivät erityisesti mieleen.
Ihan pakko on myös mainita Kilven kaikille tarjoama Undertaker-kuusenkerkkävotka. Hyvä veto Kilveltä, bisnesmies on bisnesmies, vaikka poliisi ja kirjailija onkin.

Dekkariviikko alkaa olla ohi, mutta dekkarien luku ja bloggaus jatkuvat entiseen tahtiin. Toki rikoskirjojen lomaan tulee muutakin kirjallisuutta, kuten ennenkin.

Pyydän anteeksi Korjaamolla ottamieni kuvien laatua! En yleensä julkaise missään näin heikkolaatuisia kuvia, mutta nyt ei muitakaan ollut. Mitä opin tästä? Sen, että ensi kerralla kannattaa ottaa mukaan kunnon kamera, eikä vain roiskia yleisön joukosta kännykkäkuvia. Kuvista huolimatta toivotan:

                                               Lukuisaa kesää ja kesälomaa kaikille!



Kommentit