Pernilla Ericson: Löydän sinut


Erla-sarjan 2. osa, 380 sivua ja suom. ilm. 2018.
Jatkoa Sinua seurataan-kirjaan, alkup. Jag skall hitta dig, 2017
- suomennos: Pirjo Lintuniemi
- kansi: Charlotta Paulson/ Anders Timren/Stephen Carroll

HarperCollins
- kirjaston kirja

Pernilla Ericson, 37 v. ???
asuu Tukholmassa
kirjailija, toimittaja

Prologista:
Hän käveli pitkää käytävää suihkujen ja varastohuoneiden ohi kädet syvällä harmaiden olohousujen taskussa. Tossujen kumipohjat narskahtelivat hiljaa linoleumilattialla. Hänen sellistään oli yhdeksäntoista pitkää askelta lähimpään vessaan. Hän oli laskenut ne monta kertaa, tunsi ne kehossaan. Daniel Roth laski mielellään. Varsinkin nyt. Aikaa oli jäljellä kolme tuntia ja 42 minuuttia.

Kuka on David Roth ja mitä hän laskee? Ja miten Roth liittyy kirjan tarinaan?

Ensimmäisessä osassa perustettiin tutkimusryhmä Erla, johon kuuluvat poliisi Liv Kaspin ohella eläkkeellä oleva pyörätuolissa istuva entinen professori Edit, tietokonehakkeri Aminah ja Rikhard Falke, joka kykenee hankkimaan ihan mitä vain ja kenelle vain, lempinimeltään "järjestäjä".
Tässäkin osassa ryhmää tarvitaan tärkeään tehtävään.

Aiemmin tutustuttiin myös vaaralliseen verkostoon, jonka johdossa on armoton Jovan Devic. Devic on tunnettu siitä, että petturuudesta seuraa kuolema. Jovanin verkosto haarautuu Tukholmasta Göteborgiin ja Malmöhön ja sieltä Kööpenhaminaan ja muualle Eurooppaan. Verkosto perustuu vain yhteen asiaan: pelkoon. Jovan on rakentanut vuosikausia imperiumiaan  ja sen perustana ovat olleet suojelutoiminta, ryöstöt, huumeet, asekauppa, prostituutio jne. Lisäksi Jovanilla on firmoja, kampaamoita, pikkubaareja yms, joiden kautta rahanpesu hoidetaan.
Myös tässä osassa pääsee  "tutustumaan" Jovanin ja hänen ryhmänsä toimintaan.

Löydän sinut on niin sidoksissa ensimmäiseen osaan Sinua seurataan, että tarinasta on hyvin vaikea sanoa oikein mitään spoilaamatta. Suosittelen ehdottomasti siis lukemaan edellisen kirjan ensin.

Esikoisteos Sinua seurataan oli mielestäni yksi viime vuoden parhaimmista dekkareista. Tämä ei ihan yllä samalle tasolle, mutta melkein. Teksti on hyvää ja juonestakin pidin. Tarina etenee kuin juna ja mukana on pysyttävä päätepysäkille asti.

P.S. Kolmas kirja on tuloillaan (ei siis vielä ilmestynyt)  När du vänder dig om, jossa on muuten hyvä ja ehkä vähän pelottava kansi. Ihmettelin vain miksei uuden kirjan kannessa ole jatkettu samaa tyyliä kuin kahdessa edellisessä osassa. Ericson sanoo, että tämä on hänen parhain kirjansa.

Kommentit