Karin Slaughter: Hyvä tyttö


Karin Slaughter: Hyvä tytär
The Good Daughter 2017
suomennos: Virpi Kuusela
556 s.
kansi: Charlotta Paulson
Harper Crime
- kirjaston kirja

Karin Slaughter s. 1971 Yhdysvallat
rikoskirjailija, joka kirjoittanut mm. Grant County- ja Will Trent-sarjojaTorstai 16. maaliskuuta 1989

Tästä alkaa Quinnin perheen tarina, jossa selvitetään kahta järkyttävää  tapahtumaa nyt ja 28 vuotta sitten. Liittyvätkö tapahtumat toisiinsa? Se selviää vain lukemalla tämä kirja.
Quinnin perheeseen kuuluu nero äiti, Gamma, joka on jäänyt työelämästä pois. Isä Rusty,  puolustusasianajaja, jolla on asiakkaina yhteiskunnan ikävimpiä rikollisia. Asiakkaidensa vuoksi Rusty on vihattu asuinpaikkakunnallaan Pikevillessä. Lisäksi tyttäret, 15-vuotias  Charlotte (Charlie) ja 13-vuotias Samantha (Sam), jotka kinastelevat kuten sisarukset yleensä tekevät tuossa iässä.

Olen muistaakseni lukenut kaikki Slaughterin muut suomennokset paitsi Kultakutri, sinisilmän, joka on e-kirja (tai en ole ainakaan huomannut normikirjan ilmestymistä). Olen pitänyt aiemman Will Trent-sarjan alkupuolen kirjoista, mutta uusimmat eivät enää samalla tavalla sytytä, koska ovat vähän sekavia ja osin liian raakoja. Myöskään edellinen itsenäinen kirja Kaunokaiset ei ollut mieleeni.
Hyvä tytär on aivan liian pitkitetty, ja samoja asioita toistetaan alussa ja keskellä. Parin sadan sivun tiivistys kirjan keskiosan junnaamiselle olisi tehnyt tarinalle hyvää. Ihan hyvän alun jälkeen tylsistyin kunnes alettiin keriä tapahtumia yhteen. Jos vielä on tulossa uusia kirjoja, niin yhdelle annan mahdollisuuden.

P.S. En erityisemmin tykkää kun etenkin ulkomaisista naistennimistä tehdään miesten nimiä, esim. Samanthasta Sam.Kommentit